Pedro vrátil Španělsko na první místo skupiny

Pedro slaví vítěznou branku (© marca.es)

Fotbalisté Španělska zvládli vítězně důležité kvalifikační duel v Paříži, Francouze porazili díky brance Pedra 1-0.

La Roja získala nejen tři klíčové body, ale zároveň se dostala před největšího rivala na první místo tabulky skupiny. Zaváhání proti Finsku i remíza s Francií v prvním vzájemném duelu jsou zapomenuty, svěřenci Del Bosqueho znovu mají přímý postup na mistrovství světa 2014 ve vlastních rukách.

Jednou Španělsko prohraje. Třeba to bude v klíčovém zápase nejbližšího velkého turnaje, každopádně je to nevyhnutelné. Ani bolestivá porážka však nesmaže všechny velké věci, které tenhle tým předvádí. Jako dnes, kdy zvládl náročný souboj v Paříži na jedničku.

Už v páté minutě se v šanci ocitl Xavi, avšak přestřelil. Llorisův zákrok na Pedra volal po pokutového kopu, nepřesně pískající Maďar Kassai ale k trestu nesáhl. Nejlepší příležitost Francie měl Ribéry, Víctor Valdés ho ale tváří v tváří skvěle vychytal.

Jediný gól večera přišel po hodině hry, kdy Monrealův centr usměrnil do brány Pedro. Francie měla možnost vyrovnat, ale neproměnila. Na výsledku 1-0 z pohledu mistrů Evropy a světa už nic nezměnilo ani vyloučení Pogby. Španělsko slaví velký triumf, který je zároveň obrovským krokem směrem do Brazílie.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace