Pedrův hattrick nasměroval Španělsko k jasné výhře v Bělorusku

Pedro se blýskl hattrickem (© marca.es)

Španělsko zvládlo vítězně i druhý kvalifikační duel o mistrovství světa 2014, v Minsku zdolalo Bělorusko přesvědčivě 4-0.

Zatímco v Gruzii se favorit na výhru hodně nadřel a spasil ho až v 86. minutě Roberto Soldado, v Bělorusku si La Roja nalajnovala cestu za třemi body v samotném úvodu a střetnutí zvládla s přehledem.

Jediné, co fanoušky může mrzet, je že neviděli zápas v televizi, neboť žádná ze španělských stanic nezakopila předražená práva.

Del Bosque podle očekávání postavil Busquetse do obrany a Cescovi znovu určil roli falešné devítky. Byl to však Jordi Alba, kdo v 11. minutě po barcelonské spolupráci s Xavim a Pedrem otevřel skóre. Akce byla offsidová, což ale rozhodčí nepostřehli. O chvíli později zvýšil Pedro elegantním přehozením gólmana na 2-0 a prakticky tak zlomil odpor soupeře.

Druhý poločas pokračoval v podobném duchu. Casillas prožíval klidný večer, Pedro naopak velmi rušný. Křídlo Barcelony se trefilo po změně stran ještě dvakrát. Nejprve po pasu Xaviho povedeným dloubákem, aby gólový účet uzavřel Pedro dokonaným hattrickem v 72. minutě.

Střídající Villa ztroskotal na Veremkovi a břevnu, Španělsko i tak vyhrálo vysoko 4-0 a zvýšilo si sebevědomí před důležitým mačem proti Francii.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace