Pellegrini nemá na pohár nejlepší vzpomínky

Manuel Pellegrini (© as.com)

„Nebudeme zalezlí vzadu a hrát na nula nula“, prohlásil v předvečer pohárového duelu na San Bernabéu trenér Málagy Manuel Pellegrini. Málaga šejka Abdullaha al Thaniho, která utratila za posily šedesát milionů eur a se 150 miliony eur má třetí největší rozpočet celé španělské ligy, si pohárovou soutěž vybrala jako nejkratší možnou cestu do pohárové Evropy. „Mým snem a všech lidí z Málagy je dojít v této soutěži co nejdál“, dodal chilský inženýr. Bohužel tento sen ostře narazil na nepříjemný los, jenž mu do cesty postavil v osmifinále obhájce trofeje Real Madrid a v případě postupu pravděpodobně další eso – Barcelonu.

Osud si s Pellegrinim znovu zalaškoval. V osudí určitě byly míčky v nichž se ukrývaly lístečky s mnohem lehčími protivníky. Poslední dva souboje vyzněly pro Málagu v součtu nepříjemným skóre 0:11! Nicméně pro vládce střídačky z La Rosaledy je vůbec Copa del Rey „oblíbenou“ soutěží. Jeho černá můra začala v roce 2004, kdy jako nováček usedl na lavičku Submarino Amarillo – Villarrealu. Během pěti sezón co zde působil, došel se svým týmem maximálně do čtvrtfinále, kde v sezóně 2007-08 vypadl s Barcelonou. Navíc se nevyhl ani trapným vyřazením v sezóně 2004-05 s Gironou, nebo potupné porážce 0:5 v prvním utkání šestnáctfinále proti Poli Ejido v sezóně 2008-09. Bolestivá byla i vyřazení v osmifinále s Valencií a Valladolidem (2006 a 2007).

Ovšem potupu nejhrubšího zrna zažil Pellegrini až na střídačce Realu Madrid, kdy v památném zápase na hřišti Alcorcónu, jenž tehdy působil v Segunda División B, nedokázal zabránit debaklu. Porážka 0:4 na Municipal de Santo Domingo znamenala začátek jeho konce u Bílého baletu. A v sezóně minulé, již na střídačce Málagy, zatarasila cestu pavoukem dál "sousední" Sevilla v osmifinále. 

Do soubojů s Mourinhovým ansámblem nebude moci počítat se zraněným Joaquínem, ani bývalým madridistou Baptistou. Naopak jiný exMadridčan Van Nistelrooy má velkou šanci objevit se dnes večer v základní sestavě.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace