Pět velkých zvratů, které zažila La Liga

Santi Cañizares přebírá trofej pro vítěze La Ligy (© marca.es)

Barcelona má nakročeno k ligovému titulu. Druhou Valencii drží na odstupu čtyř bodů, dvojice Atlético a Real Madrid, podle prognóz největší konkurenti, ztrácí už dokonce osm bodů. Historie ale nabídla i velké zvraty, které mohou pronásledovatele Katalánců motivovat. Přinášíme pět největších.

1998/1999- Vždy pozitivní Barcelona (smazala 9bodovou ztrátu na Mallorcu)

Plných devět bodů ztrácela Barcelona po 14. kole na vedoucí Mallorcu. Mužstvo vedené Van Gaalem a s Rivaldem, Figem, Kluivertem, Guardiolou či Luisem Enriquem v sestavě ale nikdy nepřestalo věřit v titul. Historicky nejvyšší manko na první post smazalo a dosáhlo na kýženou La Liga del Centenario, ligové vítězství ke stému výročí založení klubu. Mallorca skončila na třetí pozici.

2003/2004 - Valencia ukončila éru Los Galácticos (smazala 8bodovou ztrátu na Realu Madrid)

Uběhlo šestadvacet kol a Real Madrid napěchovaný hvězdami mířil s trenérem Del Bosquem za obhajobou titulu. Jenže Valencia začala famózní stíhací jízdu zakončenou prvním titulem s Rafou Benítezem na lavičce. Real Madrid se doslova sesypal a skončil v tabulce až čtvrtý.

1991/1992 - Real Madrid prožil zlý sen v Tenerife a Barcelona mohla slavit (smazala 8bodobou ztrátu na Real Madrid)

Jedna z nejbolestivějších vzpomínek pro fanoušky Realu Madrid. Bílý balet měl po 14 zápasech osmibodový náskok na druhou Barcelonu, což se v době, kdy za vítězství byly dva body, zdálo jako definitivní. Barcelona trpělivě z náskoku lídra ukrajovala, přesto šel Real Madrid do posledního střetnutí sezóny na půdě Tenerife s tím, že má osud ve vlastních rukách. Ani vedení 2-0 mu nestačilo, ostrované senzačně otočili na 3-2, pomohli Barceloně k dokonání obratu a Realu Madrid dali polknout hořkou pilulku, která je dodnes těžko stravitelná.

2002/2003 - Kolaps Realu Sociedad a poslední titul madridských Los Galácticos (smazali 7bodovou ztrátu na Real Sociedad)

Už po osmi kolech měl Real Sociedad na Real Madrid vypracovaný sedmibodový náskok a zdálo se, že neodmítne možnost potřetí v historii pozvednout nad hlavu pohár pro vítěze La Ligy. Avšak Real Madrid s Figem, Ronaldem, Zidanem či Raúlem konkurenta předstihl i díky klíčové prohře Errealy na půdě Celty Vigo 2-3 ze závěru sezóny. Poté už měli Blancos vše ve vlastních rukách a zvrat událostí se stal skutečností.

2007/2008 - Deportivo přepsalo historii (smazalo 19bodovou ztrátu na Espanyol)

V tomto případě jako jediném nebyl ve hře titul, ale střed tabulky. Jde však o vůbec nejvyšší smazanou ztrátu mezi dvěma kluby v historii La Ligy. Po dvaceti kolech měl Espanyol nad Deportivem výhodu 19 bodů, druhá polovina sezóny ale byla u obou celků jako den a noc a Deportivo stihlo soupeře přeskočit a obsadit 9. místo, zatímco Katalánci se propadli až na 12. pozici.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace