Pocta legendě. Iniesta bude mít v Albacete sochu

Andrés Iniesta (© marca.es)

Albacete chystá poctu Andrési Iniestovi, jemuž postaví v jednom z městských parků sochu.

Čtyřiatřicetiletý bývalý reprezentant Španělska a dlouholetá opora Barcelony, jenž v létě přestoupil do japonského Visselu Kobe, už jednu sochu má, a to ve své rodné vesnici Fuentealbilla.

"Andrés dokonale reprezentuje hodnoty lidí z Albacete - skromnost, přirozenost a pracovitost," vysvětlil starosta Albacete Manuel Serrano, proč vyroste hráčova podobizna i v tomto městě. Město nyní vyhlásí soutěž, vítěz bude oznámen v únoru. Samotná socha, jejíž podobu určí "porota" složená z Iniestovy rodiny, členů Španělského fotbalového svazu, klubu Albacete, kde Iniesta s fotbalem začínal, a zástupců provincie, by měla být zhotovena do roku 2020 a umístěna v parku Abelarda Sáncheze.

Iniestův otec José Antonio gesto ocenil: "Od vedení města je to velmi hezké. Andrés je ambasadorem této oblasti, je to hezké a lidské gesto. Máme radost a můžeme jen poděkovat."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace