Podle statistik patří Koeman mezi nejhorší trenéry Barcelony. Chybí nám agresivita a soustředěnost, stěžuje si

Ronald Koeman (© marca.es)

Barcelona v lize znovu prohrála, tentokrát na hřišti nováčka Cádizu. Čísla Katalánců jsou varovná.

Bilance 4-2-4 za prvních deset ligových kol je nejslabší od roku 1987, kdy Barcelona skončila v konečné tabulce na šestém místě. Nyní ztrácí na vedoucí Atlético už propastných 12 bodů. S narůstajícím mankem není spokojen trenér Ronald Koeman.

"Je těžké vysvětlit některé inkasované góly. Pramení z nesoustředěnosti, chybí nám agresivita bez míče. Prohra znamená velký krok zpět v boji o titul. Je to zklamání, ale musíme to přijmout. Ztráta 12 bodů na tak silný tým, jakým je Atlético, je velmi vysoká. Myslím, že někteří hráči mají problém s přístupem. Ale o tom se budu bavit s nimi, ne s tiskem," uvedl Nizozemec, jemuž start angažmá v Barceloně nevychází. Statisticky je nejslabším trenérem Barcelony od roku 1971, po deseti ligových mačích by mu podle výsledků patřila 40. pozice z 48 koučů, kteří Barcelonou prošli.

Spolehnout se nemůže ani na zachránce Lionela Messiho. Argentinec marně hledá obvyklou produktivitu, v posledních 18 venkovních zápasech vsítil jen 4 branky, které navíc neměly zásadní vliv na výsledek (na 4-0 proti Mallorce, 2 góly při snadném vítězství proti Alavésu a penalta v poslední minutě proti Juventusu (výhra 2-0)).

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace