Podobizna Xabi Prieta místo znaku na dresu. Real Sociedad vzdá hold klubové legendě

Znak, kterým bude mít Real Sociedad na dresu proti Leganésu (© marca.es)

Xabi Prieto nedávno oznámil, že po sezóně pověsí kopačky na hřebík. Klub mu ve víkendovém utkání proti Leganésu chystá velkolepou rozlučku.

Čtyřiatřicetiletý záložník nastoupí naposledy na Anoetě, domovském stadionu Errealy. Při té příležitosti oblékne tým Realu Sociedad zvláštní sadu dresů, na níž bude místo znaku klubu podobizna loučíčí se legendy a jmenovkou Xabi Prie10, která odkazuje na hráčovo číslo 10.

"Tato sobota se navždy zapíše do paměti všech Realistas. Bude to poslední zápas Xabi Prieta na Anoetě. Ikonického fotbalisty, symbolu, který věrně reprezentuje hodnoty znaku, který bránil celý život. Real Sociedad se domnívá, že jedinečný hráč si zaslouží jedinečné gesto. Žijeme ve světě, kde sportovci hrají ve společnosti důležitou roli. Jejich chování na hřišti i mimo něj z nich dělá vzory k následování. Xabi Prieto je jedním z posledních, kteří reprezentují skutečné fotbalové hodnoty. Kvalitu, skromnost, práci, úsilí a oddanost. Hráč, který dokázal, že není potřeba vyhrát žádný titul, aby si získal obdiv a respekt celého fotbalového svět," stojí v prohlášení Realu Sociedad. "Xabi vždy měl znak Realu, Real bude mít jako znak jeho."

Xabi Prieto strávil v Erreale celou kariéru, s 530 zápasy mu patří páté místo v historické tabulce klubu v počtu startů v soutěžních kláních i členství v One Club Men. Sympatický fotbalista byl vždy oceňován za své chování nejen na zeleném pažitu, ale i mimo něj. Loučí se skutečná ikona a legenda.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace