Pomáhám týmu jinak než góly, brání se Benzema kritice

Karim Benzema (© marca.es)

Karim Benzema je v posledních měsících kvůli svým výkonům často kritizován a upadl v nemilost části fanoušků na Bernabéu.

Francouz se gólově trápí v klubu i v národním týmu, kde čeká na přesnou trefu 1 217 minut. Výčitkám nedostatečné produktivity se však forvard Realu Madrid brání: "Každý fotbalista to zažije. Taková období jsou. Musím pracovat, nenechat se rozhodit. Nebude to trvat deset let, jednou se to zlomí. Nemám problém se dostávat do šancí, je na mně, abych je proměnil."

"Nemyslím si, že je to otázka přístupu. Snažím se začínat od bránění, první vlna napadání, která trvá asi deset vteřin, je na mně. Pomáhá to celému týmu. Za utkání naběhám deset kilometrů, proto mi přijde nespravedlivé, když mi je vytýkán přístup k zápasům. Ale je jasné, že také musím dávat góly."

Samotný Benzema se označil jako útočník, který dokáže mužstvu pomoci jinak než góly: "Je mnoho typů útočníků. Někteří nedávají tolik branek, ale pomáhají týmu jinak. Já patřím do této skupiny. Nemyslím na to, abych dal gól, ale abychom vyhráli. Pokud vstřelím branku, tím lépe. Samozřejmě, že musím góly dávat, útočník nemůže dělat práci záložníka."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace