Ponzio se chce vrátit domů

Leonardo Ponzio (© diarioshow.com)

Leo Ponzio, středopolař Zaragozy, má v ruce nabídku z River Plate a v rodné Argentině již prohlásil, že by klidně klub z Aragonie opustil a vrátil se do svého oblíbeného klubu.

„Jsem plný naděje a Javier Aguirre mě pochopí“, ujišťoval kapitán Zaragozy v rozhovoru pro argentinský list Olé. River Plate chtěl Ponzia již letos v létě, stejně jako Newell's Old Boys z Rosaria, klub, kde na sebe po sportovní stránce výrazněji upozornil. „Tentokrát mě zájem nepřekvapil tolik, jako v červnu, kdy to nevyšlo. Uspokojuje mne to, neboť to znamená, že jsem nechal v River Plate dobrou stopu jako fotbalista i jako člověk. Teď už jen čekám, jestli budu moci vrátit klubu tuhle důvěru“, dodal Ponzio.

Ponzio se zítra zařadí v Zaragoze do tréninkového procesu po vánočním nicnedělání, nicméně rád by se sešel s klubovým vedením a nastínil jim svoji touhu vrátit se zpět do Argentiny. „Musím k nim být upřímný. Je tu klub, který mi otevírá dveře k návratu do mojí země a nebudu nic zakrývat. Byl jsem tam hodně let a za to všechno, co jsem pro klub odevzdal...Opakuji: jsem vděčný, hrál jsem v Zaragoze víc let, než v kterémkoliv jiném klubu, ale nyní chci v mém životě upřednostnit jiné věci“, okomentoval Ponzio. 

Záložník Zaragozy dokonce ujišťuje, že v tuto chvíli u něj převažuje touha vrátit se zpět do Argentiny nad finanční stránkou. „Když jdete do Evropy, je to něco, co hodně tíží, kromě sportovní stránky. Ale člověk už má své roky (v lednu mu bude třicet let) a zvažuje také jiné věci. Potřebuji, aby se moje rodina cítila dobře, abych i já byl v pohodě. Tudíž to upřednostňuji před penězi. Kdybych chtěl dál vydělávat peníze, zůstal bych tam ještě pár let. Ale teď mě žena žádá, abychom se vrátili, moje malá si užívá dědečka, babičku, bratrance a to vás vyburcuje. Jsem rodinný typ a stavím tyhle věci nade všechno“, řekl Ponzio v rozhovoru pro sportovní deník Olé během vánočních prázdnin. 

Nicméně přes Ponziovo přání je velmi málo pravděpodobné, aby ho Zaragoza nechala teď v lednu odejít. Leo je totiž neotřesitelným hráčem základní sestavy a jestli River Plate nezaplatí za hráčův přestup, což je prakticky vyloučeno, zůstane v Zaragoze do června příštího roku, kdy mu končí smlouva. Ze strany klubu již dokonce obdržel nabídku na její prodloužení, ovšem pochopitelně s výrazným sníženým platu 1,4 milionů eur, jednoho z nejvyšších v aktuálním kádru.  

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace