Postup je skoro nemožný, vědí v Barceloně po mnichovském debaklu

Lionel Messi (© marca.es)

Barcelona je jednou nohou z Ligy mistrů. To je po prohře 0-4 v prvním utkání semifinále na půdě Bayernu Mnichov jasné i samotným hráčům.

"Byli lepší než my, mnohem silnější. Porazili nás po všech stránkách. Zvrat bude velmi těžký, Bayern je silný tým, ale pokusíme se o to. Musíme se zvednou, dotáhnout ligu do úspěšného konce a pokusit se o nemožné. A pokud se to nepovede, soustředit se na příští sezónu," prohlásil po nejhorší porážce v Lize mistrů od roku 1997, kdy Blaugranas padli na Camp Nou s Dynamem Kyjev rovněž 0-4, Lionel Messi.

Argentinec byl v zápase neviditelný, což mnozí přičítali ne zcela stoprocentnímu zdravotnímu stavu. Samotný Messi ale ujistil, že byl v zápasové kondici: "Dlouho jsem nehrál, ale cítil jsem se dobře. Byl jsem připraven nastoupit."

"Není co vysvětlovat. Jsou rychlejší, silnější a hrají lepší fotbal. Byla to lekce. Nezbývá nám, než Bayernu pogratulovat. O rozhodčím nemá smysl se bavit. Myslím, že neměl na výsledek vliv," prohlásil Gerard Piqué. Maďar Viktor Kassai udělal v utkání celou řadu závažných chyb, po kterých se mohly cítit poškozené obě strany.

Jordi Roura zastoupil na tiskové konferenci Tita Vilanovu a řekl: "Bayern odehrál skvělý zápas. V prvním poločase jsme odvedli dobrou práci, ale ve druhém přišel rychlý gól. Snažili jsme se útočit, čehož Bayern využíval kr rychlým brejkům. Proč jsme nestřídali? Nepovažovali jsme to za dobré řešení. Hráči, kteří byli na hřišti, odváděli maximum. Pokud jde o rozhodčího, tak pískal špatně. Několik akcí posoudil chybně. V letošní Lize mistrů nemáme na rozhodčí štěstí. Ale to není omluva, Bayern předvedl skvělý výkon."

"Bayern byl lepší, nevadí mi to přiznat. Je to nejhorší možný výsledek. Obrat je skoro nemožný, ale musíme se o něj pokusit. Kvůli cti, protože reprezentujeme tento znak. V útoku jsme byli nepohybliví, nedostávali jsme se do šancí. Bayern naopak ty svoje využil, musíme mu pogratulovat," přidal se záložník Xavi.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace