Potvrzeno: Busquets po sezóně v Barceloně končí

Sergio Busquets

Jeden ze symbolů současné Barcelony v létě v klubu končí. Sergio Busquets se rozhodl neprodloužit smlouvu a na konci sezóny v Barce skončí. O tom, kam zamíří další kroky španělského záložníka se zatím pouze spekuluje, ale nejvíce se mluví o angažmá v Al-Hilalu, kam má podle posledních zpráv zamířen nejspíše také Lionel Messi, hráčův velký kamarád i v osobním životě.

Sergio Busquets se po mnoha letech úspěchů a titulů rozhodl, že v další kariéře v Barceloně již pokračovat nebude. Podle zpráv španělských sportovních portálů záložník klubu oznámil, že po sezóně smlouvu neprodlouží a na konci aktuální sezóny La Ligy ukončí své působení v katalánském klubu.

Zpráva zapůsobila v Barceloně jako výbuch bomby, protože Sergio Busquets je jedním z nejsymboličtějších hráčů klubu, přestože jeho výkonnost s přibývajícími roky zcela pochopitelně klesá. Jeho odchodem přichází Barcelona o jednoho z nejvýraznějších hráčů v šatně a třetího nejvytěžovanějšího hráče v historii klubu, hned po Lionelu Messim a Xavi Hernándezovi.

Sergio Busquets přišel do FC Barcelona v roce 2005 v pouhých sedmnácti letech a svou kariéru v klubu zahájil v mládežnickém týmu. Od té doby se vypracoval v klíčového hráče Azulgrana a získal řadu národních i mezinárodních titulů. Díky svým schopnostem defenzivního záložníka si vysloužil uznání odborníků i fanoušků, kteří ho považují za jednoho z nejlepších na svém postu.

Nyní, když se jeho odchod definitivně potvrdil, bude muset FC Barcelona najít náhradu, která by se Busquetsovi vyrovnala. Nebude to vůbec snadný úkol, protože španělský hráč je klíčovou součástí struktury týmu i přesto už klub na hledání nového záložníka pracuje. S ohledem na současnou finanční situaci se zmiňují nejčastěji tři jména. Ruben Neves, Martin Zubimendi a Edson Alvarez, ideální náhradu má ovšem Barcelona již v týmu: Frenkieho de Jonga.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace