Preview 1. kola Segunda División

Segunda División (© laliga.es)

Druhá nejvyšší soutěž startuje úvodním kolem ročníku 2017/2018.

 
18.08.17 20:00 Lorca -:- Cultural Leonesa

Druholigovou sezónu otevře páteční předehrávka mezi týmy Lorca a Cultural Leonesa. Nový projekt domácích vede nadějný kouč Curro Torres, jenž však postrádá Peñu s střelce Chumbiho. Hosté naproti tomu mají k dispozici jen dva středové záložníky, neboť Mario, Bouy a Magallán jsou mimo hru. Oba celky se teprve formují, Cultural Leonesa si bude muset přivyknout stylu Segundy, kterou hraje poprvé po dlouhých 42 letech. Zápas nemá favorita.

18.08.17 22:00 Tenerife -:- Real Zaragoza

Druhý páteční duel nabídne atraktivní souboj mezi dvěma klasickými týmy - Tenerife a Zaragozou. Domácí ostrované přišli během léta o všechny útočníky a ještě je nedokázali zcela nahradit, ale základní blok zůstal z minulé sezóny. Naopak Zaragoze prošla zemětřesením, z loňského mužstva zůstalo jen pět fotbalistů - Ratón, Valentín, Zapater, Ros a Pombo. Možná i proto nebyli Aragonci v přípravě zcela přesvědčiví, ale to samé se dá říci i o jejich dnešním soupeři. Tenerife i Zaragoza se chtějí ucházet o elitní šestku a už dnešní mač napoví, zda-li oprávněně.

19.08.17 19:00 Alcorcón -:- Sporting Gijón

Na Santo Domingo se střetnou ambiciózní soupeři. Alcorcón prošel velkou obměnou kádru a z toho loňského zbylo pouhých pět fotbalistů, přesto příprava dala naději, že nově vybudovaný tým bude fungovat, neboť vyhrál osm zápasů z devíti. Sporting Gijón je naproti tomu největším favoritem na postup do Primery, odkud vloni spadl. Klub investoval hodně peněz do posil i trenéra Paca Herrera, jenž by se měl stát mužem, který posune Sporting zpět tam, kam patří.

19.08.17 19:00 Osasuna -:- Sevilla II

Osasuna se po návratu do Primery udržela v nejvyšší soutěži jen rok, nyní ji proto čeká znovu bitva o možnost být členem španělské smetánky. Předsezónní přátelské zápasy se Rojillos povedly, proto v klubu panuje optimismus. Sevilla Atlético rovněž vypadala v přípravě solidně, i tak podle všeho bude patřit mezi celky, které budou mít sestupové starosti. Hlavní metou Andalusanů je tak být v Segundě i příští rok.

19.08.17 20:30 Córdoba -:- Cádiz

Córdoba a Cádiz si to na stadionu El Arcángel rozdají v rámci andaluského derby, které nemá favorita. Obě mužstva se chtějí prát o postup, Córdoba při tom bude spoléhat na svého nejlepšího muže Javi Galána, jenž si přenesl skvělou formu z minulého roku i do toho letošního. Cádiz prošel během léta obměnou hned na několika místech sestavy, možná proto bude potřebovat více času, než se nová jména sehrají a vytvoří fungující tým.

19.08.17 20:30 Numancia -:- Huesca

Numancia vstupuje do sezóny zápasem proti Huesce a vědomím, že prvořadým cílem je co nejrychleji dosáhnout záchray a poté zkusit něco více. Nový projekt Huescy je prozatím neznámou, důležití hráči odešli, avšak přišli noví, kteří by kvalitou neměli zaostávat.

19.08.17 22:00 Real Valladolid -:- Barcelona II

Barcelona B je sice nováčkem Segundy, ale během léta zajímavě posílila a mnozí ji pasují do role černého koně soutěže. Valladolid poslal čtrnáct hráčů pryč, dalších čtrnáct přivedl, takže bude potřeboval čas. Vedení i fanoušci přesto doufají, že Pucela se zabydlí v té úspěšnější polovině druholigového pořadí a v bude útočit i na příčky, které zaručují účast v play-off o postup do Primery.

20.08.17 19:00 Real Oviedo -:- Rayo Vallecano

Proměný Real Oviedo čeka na úvod ligové sezóny těžká zkouška, na svém stadionu přivítá Rayo Vallecano. V sestavě Oviedo se očekává účast hned pěti ze sedmi letních posil, problém pro trenéra Anquelu je dlouhodobě zranění Fabbriniho. Kouč Raya Míchel povolal celou řadu fotbalistů z béčka, neboť ho trápí nedostatek útočných hráčů i obránců. Na hrotu nastoupí znovu nalezený Trejo, v záloze nebude chybět veterán Trashorras.

20.08.17 20:30 Gimnàstic Tarragona -:- Almería

Dalším duelem prvního kola Segunda División je ten mezi Nàsticem a Almeríí. Tarragonští předvedli v přípravě solidní defenzivu, která inkasovala v 6 zápasech jen 4 branky, dnes je ale trápí početné absence. Omar, Abraham, Valentín, Zahibo, Jean Luc a Djetei nejsou kouči k dispozici, ten si tak musel pomoci čtyřmi mladíky z rezervy. Také hosté jsou citelně oslabení o Juana Muñoze, Nauzeta, Javi Álamo a hvězdné posily Tina Costy.

20.08.17 22:00 Granada -:- Albacete

Posledním v nedělním pořadníku zápasů Segundy je Granada - Albacete. Andalusané patří mezi největší favority na postup a chtějí začít ročník tříbodovým ziskem. Pomoci má i uzdravený útočník Adrián Ramos. Albacete se stalo staronovým členem Segundy, když vloni vybojovalo postup. Klub se chce zachránit, ale nevylučuje ani atak na vyšší cíle.

21.08.17 20:00 Lugo -:- Reus Deportiu

První kolo Segunda División uzavře střetnutí mezi celky Lugo a Reus. Trenéra Luga Francisca čeká premiéra v novém působišti, to se týká i útočníka Cristiana Herrery, od něhož si fanoušci hodně slibují. Reus bude spoléhat na brankáře Badiu, jenž vloni patřil mezi nejlepší hráče soutěže na tomto postu. I na lavičce Reusu bude nová tvář, a sice ta Lópeze Garaie.

 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace