Preview 12. kola Segunda División

Logo Liga Adelante (© lfp.es)

Ani druholigové trávníky nebudou zahálet, na pořadu je dvanácté kolo Segundy.

To nabídne pět sobotních utkání, zbylých šest se odehraje v neděli.

Eibar - Zaragoza

Souboj dvou týmů, které jsou v dobré formě a shodně neprohráli čtyřikrát v řadě, na kontě mají po šestnácti bodech. Vítěz duelu se posunout na příčky, s nimiž je spojena účast v play-off. Přestože vloni působil Eibar v Segundě B a Zaragoza v Primeře, dnešní střetnutí nemá favorita. Eibar může nastoupit v plné síle, Zaragoza postrádá Luise Garcíu, Javi Alama, Montañése, Paglialungu a vykartovaného Cortése.

Numancia - Barcelona B

Jediné utkání z posledních šesti prohrála Numancia, její forma kontrastuje s výkonností Barcelony B, která za stejné období dosáhla jen na tři body za výhru nad Alavésem. Katalánci potřebují zabrat, neboť jim hrozí pád do sestupového pásma, mužstvo ze Sorie se chce přiblížit elitní šestce. Trenér Numancie Juan Antonio Anquela naznačil na tiskové změny v sestavě, konkrétní ale být nechtěl. Barcelona B se musí obejít bez Nieta, Patrice a Sandra Ramíreze.

Mallorca - Lugo

Málokdo by před startem sezóny řekl, že Lugo bude po jedenácti odehraných kolech na druhém místě Segundy a Mallorca až na pozici číslo deset. Forma ostrovanů má vzestupnou tendenci a jediná výhra je může katapultovat podstatně výše. Proti Lugu se o ní pokusí i s uzdraveným Geijem a Nunesem, jenž se vrací po trestu. Pablo Álvarez a Ernesto Gómez jsou ztráty hostujícího Luga.

Girona - Hércules

Hércules v minulém kole znovu prohrál a na předposledním místě tabulky začíná na protivníky v boji o záchranu nabírat manko, což může stát místo Quique Hernándeze. Ve dvanáctém kole ho navíc čeká těžký zápas na hřišti Girony, která se chce posunout v tabulce na místa, s nimiž je spojena vstupenka do play-off. Pokud jde o složení sestav, tak domácím se vrací Matamala, zatímco jedinou absencí Hérculesu je vykartovaný Aitor Fernández.

Las Palmas - Alcorcón

Las Palmas prohrály za jedenáct kol jedinkrát a na ostrově se začíná mluvit o tom, že letos by mohl atak na postup vyjít. Ve dvanáctém střetnutí sezóny budou Las Palmas vystaveny těžkému testu v podobě zápasu proti Alcorcónu. Madriďané se v posledních týdnech potýkají s nepřesvědčivou formou, a to zejména kvůli slabému útoku, který vyšel naprázdno ve více než polovině utkání. Dobrou zprávou je návrat Salese, domácí mají stále mimo hru bojovného útočníka Arandu.

Córdoba - Sporting

Stadion Nuevo Arcángel bude hostit šlágr mezi Córdobou a Sportingem, na tribunách se očekává přes 13 tisíc fanoušků a na hřišti fotbal prvoligové kvality. Oba celky se ucházejí o postup, o dva body je zatím úspěšnější Córdoba, která může počítat s navrátilci Pedrem, Iagem Bouzónem a Raúlem Bravem. Sporting prohrál poslední dva zápasy a nevyhrál už měsíc, o nápravu bude v Andalusii usilovat bez Huga Fraileho.

Jáen - Mirandés

Jaén neprohrál už měsíc a získal deset bodů z dvanácti, které byly během této doby ve hře. Díky tomu se propracoval ze sestupového pásma. Nyní hostí Mirandés, jehož trajektorie je opačná, protože už čtyři kola nedokázal vyhrát. Jáen se po trestu vrací kapitán Fran Machado, hosté postrádají Ruize de Galarretu, Prieta a Iromeho.

Sabadell - Murcia

Souboj dvou týmů, jejichž forma je zcela odlišná. Sabadell je v krizi a nepoznal chuť vítězství čtyři zápasy v řadě, zatímco Murcia válí a za deset kol prohrála v jediném. I proto patří do okruhu nejbližších pronásledovatelů vedoucího Recreativa. Jedinou absencí Katalánců je Moha, Murcia nemá k dispozici vykartovaného Molinera.

Alavés - Tenerife

Alavés a Tenerife vloni válčily ve třetí lize, nyní se střetávají v Segundě, které se lépe přizpůsobil Alavés, když dosud nasbíral třináct bodů, na rozdíl od ostrovanů se drží mimo sestupové pásmo. Ale Tenerife dvěma výhrami v řadě ukázalo, že se zlepšuje. Potvrdí to i dnes, kdy se opět představí s mladým Robertem v brance? V nominaci domácích nejsou Iván Crespo, Unai Medina, Gorka Laborda a Ion Vélez.

Deportivo - Real Madrid Castilla

Prohra s Tenerife znamenala pro Deportivo krok zpět, protože přerušila úspěšnou šňůru výsledků, která galicijské mužstvo přiblížit noblesní části tabulky. Castilla zůstává nejslabším účastníkem Segundy s pouhými čtyři body na kontě. Debut v základní sestavě Deportiva čeká na Carlose Marchenu, Castilla nastoupí bez Derika, mimo je také Borja. 

Ponferradina - Recreativo

O poslední zápas kola se postarají hráči Ponferradiny a Recreativa. Ponferradina se i přes zisk jediného bodu z posledních tří kol drží v poměrně klidném středu tabulky, Decano celému pelotonu druholigových závodníků vévodí, na čemž dnešní zápas nic nezmění, ať už dopadne jakkoliv. Domácí se pokusí o překvapení bez Saúla Fernándeze. Recreativo nechalo v Huelvě svého nejlepšího střelce Aranu a také Valleho s Cifuentesem.

Program 12. kola:

{$PREVIEW} --START TABLE-- {match:4281}
{match:4282}
{match:4277}
{match:4284}
{match:4285}
{match:4286}
{match:4283}
{match:4287}
{match:4280}
{match:4279}
{match:4278}
--END TABLE--

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace