Preview 2. kola Primera División

Primera División (© laliga.es)

Primera División pokračuje druhým kolem, které bude opět roztaženo do čtyř dnů.

V pátek půjdou diváci na zápasy Getafe - Eibar a Leganés - Real Sociedad.

Sobota nabídne utkání Alavés - Betis, malé madridské derby mezi Atléticem a Rayem, Valladolid vyzve Barcelonu.

Neděle začne soubojem Espanyolu s Valencií, následovat budou mače Girona - Real Madrid a Sevilla - Villarreal.

V pondělí přivítá Levante Celtu a Athletic Huescu.

Nezapomeňte si natipovat výsledky v naší Tipovací soutěži a sestavit tým v manažerské hře Liga Fantástica, která má uzávěrku kola v pátek v 19:15.

 
24.08.18 20:15 Getafe -:- SD Eibar

Na Coliseum se vrací fotbal, Getafe začne domácí část letošního ročníku La Ligy utkáním proti Eibaru. Oba celky v úvodním kole padly, proto potřebují pozitivní výsledek.

Getafe nestačilo na Real Madrid, zatímco Eibar se musel doma sklonit před nováčkem z Huescy. Stejně jako na Bernabéu, tak i dnes nebude součástí jedenáctky José Bordalás zkušený záložník Markel Bergara. Zbytek mužstva je však fit.

Eibar bude oslaven citelněji. Zdravotní potíže Pedra Leóna nekončí, v pořádku nejsou ani Orellana a Ramis. José Luis Mendilibar, jenž byl po nečekané prohře s Huescou hodně rozzlobený, tak musí hledat náhrady do křídelních prostor. Využít nemůže Iviho, který přestoupil do tábora dnešního soka.

24.08.18 22:15 Leganés -:- Real Sociedad

Pět let byl stadion Butarque domovem Asiera Garitana. V pátek večer se opět posadí na jeho lavičku, jenže už to bude ta hostující. Kouč, který vytáhl Okurky až do Primery, totiž v létě odešel do Realu Sociedad a doufá, že proti bývalým svěřencům uspěje.

Leganés ale bojovným výkonem na San Mamés ukázal, že ani letos nebude favoritům nic usnadňovat. Real Sociedad získal cenné tři body na půdě Villarrealu, kde těžil z velkých chyb obrany Žluté ponorky. Takové dárečky ale Baskové od Okurek očekávat nemohou...

Szymanowski, Arnaiz a Gabriel Pires pokračují mimo hru na straně Leganésu. Real Sociedad postrádá brankáře Moyu, Januzaje, Navase a Agirretxeho, jenž si přivodil další z řady zranění. Útočník Errealy kvůli zdravotním problémům paběrkuje už více než dva roky.

25.08.18 18:15 Deportivo Alavés -:- Real Betis

Není důležité, jak sezóna začne, ale jak skončí. Přesto Alavés a Betis spojuje touha rychle se odpoutat ode dna tabulky, kam je uvrhly prohry v úvodním kole.

Lepším dojmem se prezentoval Alavés na Camp Nou, kde jeho obranný blok rozbila až další z nekonečné řady Messiho genialit. Nyní se Alavés vrací na Mendizorrozu, kde se mu pod Abelardem nadmíru daří, o čemž svědčí bilance 6 výher, 1 remízy a žádné porážky. Tomás Pina a Ely dnes nenastoupí, stejně tak nejnovější posila Calleri.

Betis vstoupil do ligy nečekaně vysokou prohrou s Levante, která mírně zchladila euforii, kterou dobře posílený tým u fanoušků vyvolal. Joaquín a Javi García stále pokračují na marodce, základní jedenáctka se ale proti minulému týdnu příliš nezmění.

25.08.18 20:15 Atlético Madrid -:- Rayo Vallecano

Brány stadionu Wanda Metropolitano, který byl otevřen v průběhu loňské sezóny, se v té letošní poprvé otevřou, aby supermoderní stánek hostil střetnutí mezi Atléticem a Rayem.

Ani jeden z dvojice madridský celek nezačal ligu úspěchem, byť remíza na Mestalle nemusí být pro Atlético zklamáním. To naproti tomu zažilo Rayo, když doma vysoko prohrálo se Sevillou. Také dnes se mužstvo z Vallecas střetává s papírovým favoritem.

Do utkání půjde bez zraněného Velázqueze. Otázkou je, jestli trenér Míchel povolá z Realu Madrid získaného útočníka Raúla de Tomáse. Vitolo nenastoupí za Atlético Madrid, v jehož dresu mohou před domácím publikem debutovat Lemar, Rodri, Gelson či Kalinić.

25.08.18 22:15 Real Valladolid -:- FC Barcelona

Poslední utkání sobotního programu druhého kola Primera División obstarají fotbalisté Valladolidu, kteří se jako nováček soutěže pokusí zaskočit obhájce titulu Barcelonu.

Valladolid se vrátil mezi elitu remízou v Gironě, šlo ale o lepší výsledek než předváděnou hru. Pokud chce Pucela uspět proti nejlepšímu týmu Španělska uplynulé sezóny, musí se výrazně zlepšit. Pomoci nemohou zranění Ivi, Luismi a Mayoral. V nominaci není ani Chris Ramos, proto se otevřely dveře základní sestavy pro Enese Ünala. Připraven debutovat je i Duje Čop.

Barcelona přicestuje na Zorrillu bez brankářské dvojky Cillessena a dvojice Alcácer a Rafinha, která je jednou nohou z klubu. Neočekává se, že by Valverde nějak výrazně obměnil sestavu oproti té, která si před týdnem poradil s Alavésem poměrem 3-0.

26.08.18 18:15 Espanyol -:- Valencia

Fotbalová neděle začne v Primera División na RCDE Stadium, kde budou fanoušci fandit Espanyolu v souboji s Valencií, a to v čase od 18:15.

Na pikantnosti přidává utkání fakt, že oba celky mají asijské majitele. Chen Yansheng z Číny stojí v čele Espanyolu, zatímco ve Valencii úřaduje Peter Lim ze Singapuru.

Rozdílné jsou však cíle pro letošní sezónu. Zatímco Espanyol začíná nový a skromnější projekt pod vedením nového trenéra Rubiho, Valencia se díky minulé sezóně vrátila mezi španělskou elitu, za což z velké části vděčí Marcelinovi. I proto se jí v dnešním střetnutí dávají větší šance na vítězství. Pokusí se o něj bez Coquelina a Garaye. Espanyol stále postrádá Sergia Sáncheze.

26.08.18 22:15 Girona -:- Real Madrid

Real Madrid vloni ztratil velkou část naději na titul už v úvodu ligové sezóny, a pokud chce letos pomýšlet na trůn, musí zareagovat na sobotní triumf Barcelony stejným způsobem. Bílý balet čeká výlet do Girony.

Ta vloni v La Lize debutovala, a to nadmíru úspěšně. Katalánci přesvědčili výsledky i hrou a věří, že tomu tak bude i v ročníku 2018/2019, přestože stále vstřebávají zásady nového lodivoda Eusebia Sacristána. Také na lavičce Realu Madrid došlo ke změně, pod Julenem Lopeteguim sice Blancos padli v Super Cupu, ale do ligy nakročili výhrou nad Getafe.

Kouč Realu Madrid podle všeho chystá změnu mezi třemi tyčemi, kde by měl poprvé nastoupit Thibaut Courtois. Zbytek úvodní jedenáctky bude vycházet z toho z minulého týdne. Vinícius nastoupí za rezervu, na marodce je Vallejo. Girona se musí obejít bez Planase, Ramalha a fit není ani Mojica.

26.08.18 22:15 Sevilla -:- Villarreal

Utkání mezi Sevillou a Villarrealem, šlágr druhého kola Primera División, se neodehraje v původním termínu v neděli od 20:15, ale o dvě hodiny později. I v pokročilou hodinu ale bude v Andalusii teplota okolo 30 stupňů, proto hráče čeká náročná bitva.

Sevilla do ní jde posílena dobrým vstupem do ligy i blížícím se úspěchem v podobě postupu do základní skupiny Evropské ligy. Ve Vallecas vyhráli Machínovi svěřenci jasně 4-1 a hrdinou se stal autor hattricku André Silvy, jenž dostane prostor na hřišti i tentokrát. 

Villarreal naopak v úvodním mači padl doma s Realem Sociedad, a to kvůli kiksům v obraně. Vyvarovat se jich, to bude základ možného bodového zisku na Pizjuánu. Chybět nebude Carlos Bacca, jehož minulost je spojena s táborem soupeře. Na Kolumbijcově spolupráci s Gerardem Morenem bude z velké části záležet, jakou sezónu Ponorka prožije.

27.08.18 20:15 Levante -:- Celta de Vigo

Po třech a půl měsících se Levante znovu představí před vlastním publikem, aby v pondělní dohrávce druhého kola Primera División přivítalo Celtu Vigo.

Fanoušci Granotes ještě mají poslední duel na Ciutat v živé paměti a dlouho mít budou. Výhra 5-4 nad Barcelonou v úchvatném střetnutí totiž znamenala jedinou prohru Katalánců v minulém ligovém ročníku. Tehdy byl hrdinou Boateng, jenž v posledních dnech doléčil zraněné koleno, ale není jisté, jestli do zápasu zasáhne. Dwamena a Roger bojují o místo v útoku, Sadiku je na marodce.

Jensen a Juncá nejsou mezi povolanými hráči Celty Vigo, jejíž nový trenér Mohamed ještě ve funkci nepoznal chuť vítězství. Z pěti přípravných mačů nevyhráli Celestes ani jeden a do ligy vstoupili domácí remízou s Espanyolem. Jak se jim povede na hřišti Levante, které od příchodu Paca Lópeze patří mezi nejsilnější celky La Ligy?

27.08.18 22:00 Athletic Club -:- Huesca

Athletic čeká druhý domácí zápas v řadě, proti Huesce chtějí Lvi navázat na výhru nad Leganésem z minulého týdne, o kterou se zasloužil v nastaveném čase Iker Muniain.

V úvodním kole uspěla také Huesca, jejíž prvoligové dobrodružství začalo vítězstvím na horké půdě Eibaru. Na Ipurue zářil zejména Gallar, který bude součástí základní jedenáctky Lea Franca i dnes. Akapo je v karetním trestu a naopak nenastoupí.

Ofenzivní složka Athleticu nebude postrádat Williamse, jenž v minulých dnech plnil stránky bulvárních deníků na kameru zaznamenanou hádkou a postrkováním se svou přítelkyní. Nyní se rychlonohý útočník musí znovu soustředit jen na fotbal. Iago Herrerín, Lekue a Aduriz mají zdravotní potíže a nenastoupí, přehlédnut byl opět brankář Remiro.

 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace