Preview 3. kola Primera División

Primera División (© laliga.es)

La Liga pokračuje v pravidelném tempu zápasů, na pořadu je již třetí kolo letošního ročníku.

To začne hned třemi pátečními duely, a sice Getafe - Valladolid, Eibar - Real Sociedad a Villarreal - Girona.

Sobota nabídne jen dva zápasy - Celty s Atléticem Madrid a Realu Madrid s Leganésem. Střetnutí mezi Rayem a Athleticem totiž bylo uzavřeno, neboť ve Vallecas je kvůli bezpečnosti uzavřený stadion.

Čtyři střetnutí připadla na neděli. Jde o regionální derby mezi Valencií a Levante, souboj Alavésu s Espanyolem, Barcelony s Huescou a atraktivní sevillské derby Betis - FC.

Nezapomeňte si natipovat výsledky v naší Tipovací soutěži a sestavit tým v manažerské hře Liga Fantástica, která má uzávěrku kola v pátek v 19:00.

 
31.08.18 20:00 Getafe -:- Real Valladolid

Třetí ligové kolo otevře utkání na stadionu Coliseum, kam si Getafe na páteční dvacátou hodinu pozvalo Valladolid, nováčka letošního ročníku nejvyšší soutěže.

Zatímco Pucela na první vítězství sezóny čeká, Getafe ho dosáhlo v minulém kole, když zdolalo Eibar. A právě na výkonu proti baskickému soupeři chtějí Madriďané stavět. Na hrotu útoku doplní Ángela Mata, jenž vloni pomohl Valladolidu 35 góly k postupu. Bergara pokračuje mimo hru.

Valladolid před týdnem srdnatě bojoval s Barcelonou, nakonec ale odešel těsně poražen. Sergio González přesto mohl být s představením svých oveček spokojený, proto bude i nadále vycházet z jedenáctky, jejíž základ určila první dvě ligová kola.

31.08.18 22:00 SD Eibar -:- Real Sociedad

Druhý páteční zápas třetího kola Primery bude hostit Ipurua. Prozatím trápící se Eibar si pokusí napravit reputaci na úkor regionálního soka Realu Sociedad.

Obraz, jakým se Eibar prozatím prezentuje, je velmi slabý a José Luis Mendilibar ví, že musí tým posunout k lepší výkonnosti. Real Sociedad si počíná úspěšněji, neboť po výhře na hřišti Villarrealu uhrál remízu na Butarque. S tou ale nemůže být Erreala spokojená, neboť měla střetnutí s Leganésem rozjeté na plný bodový zisk.

Hostující lodivod Garitanot nemohl do nominace zahrnout Llorenteho, Merina, Januzaje a Moyu, což je citelné oslabení. Podle všeho ještě nebude k dispozici ani Sandro, nejnovější posila ofenzivy, kde má nahradit Agirretxeho, jenž ukončil kariéru. Ramis, Pedro León a Kike jsou ztráty Eibaru.

31.08.18 22:00 Villarreal -:- Girona

Villarreal a Girona stále čekají na první triumf nového ligového ročníku. Aby se čekání nestalo až příliš dlouhým, musí zabrat, Povést se to ovšem může jen jednomu.

Žlutá ponorka je v zápase mírným favoritem, a to díky domácímu prostředí i papírově silnějšímu kádru. Ale Girona dokázala vloni zatopit takřka každému a v podobném duchu chce projít i svou druhou ssezónou v nejvyšší soutěži.

Villarreal doufá ve střelecké probuzení jinak dobře hrajícího Ekambiho, v dresu hostů se očekávají branky zejména od Stuaniho. Tomu je už nebude připravovat Portu, jehož přestup do Sevilly je na spadnutí. Mojica, Ramalho, Planas a Iraizoz doplňují seznam absencí Girony. Kompletní není zdaleka ani Villarreal, který má na marodce Javi Fuega, Bruna, Boneru a Nahuela.

01.09.18 18:30 Celta de Vigo -:- Atlético Madrid

Nebylo to poprvé ani naposledy, co se Simeone dočkal chvály. A to od Marcelina před prvním ligovým zápasem sezóny. Kouč Valencie označil Argentincovo Atlético jako dobrý vzor, jak dělat fotbal. Simeoneho by rád napodobil i Antonio Mohamed, jeho přítel od dětských let, který je ke slavnějšímu bouřlivákovi často přirovnáván.

Pravda, jeho Celta Vigo se zatím rozjíždí pomaleji, ale kvalitní tým má na to, aby se popral o pohárové příčky. Mohameda čeká jedna z nejtěžších zkoušek, na kterou v La Lize může narazit. Atlético je již plnohodnotným adeptem na titul a i na Balaídosu bude chtít zvítězit.

Jensen a Juncá pokračují mimo hru, Beauvue, jenž se v úvodu sezóny prezentoval v dobrém světle, klub opustil. Pokud jde o hosty, tak těm chybí zkušený krajní bek Juanfran a křídelník Vitolo, jinak jsou v kompletním složení.

01.09.18 20:45 Real Madrid -:- Leganés

V sobotu se odehrají jen dva mače třetího kola La Ligy. Dějištem druhého z nich bude Bernabéu, který uvidí malé madridské derby mezi Realem a Leganésem.

Největší pozornost bude namířena na prostor mezi třemi tyčemi domácích. Oproti původním předpokladům a i přes dobré výkony Keylora Navase by v prostoru mezi nimi totiž měl v novém působišti debutovat Thibaut Courtois. K dispozici bude i útočník Mariana, jenž se do Realu Madrid vrátil z jednosezónní štace v Lyonu. Vallejo zůstává na marodce.

Szymanowski, Arnaiz a Rául García nemohou nastoupit za Leganés. Luninovi a Óscarovi to znemožňuje dodatek ve smlouvě, neboť v klubu hostují právě z tábora dnešního soupeře. Leganés vloni vyřadil slavnějšího soka z Copy. Dokáže dobýt Bernabéu i tentokrát?

02.09.18 12:00 Levante -:- Valencia

Trenéři, hráči, fanoušci i vedení města Valencie. Ti všichni se bouřili proti času derby mezi Levante a Valencií, ale liga nechtěla o změně ani slyšet. A tak se bude hrát v neděli od pravého poledne, byť se očekávají velmi vysoké teploty.

Pocitová teplota má dosahovat 37 stupňů, Javier Tebas proto nechá rozdat na tribunách 50 tisíc lahví s vodou a 20 tisíc čepic. Do žhavého utkání může zasáhnout v dresu domácích Borja Mayoral, poslední posila Levante. Naopak Sadiku pokračuje mimo hru.

Garay a Coquelin jsou vynucené ztráty Valencie, do pořádku se nestihl dát ani Kondogbia, což znamená citelné oslabení zálohy. Ve formě ještě není Guedes, nejdražší posila klubové historie, jenž tak rovněž nenastoupí.

02.09.18 16:15 Deportivo Alavés -:- Espanyol

Alavés čeká druhý domácí zápas na Mendizorroze v řadě, po remíze s Betisem Baskové doufají, že změní nulu v kolonce výher na jedničku. Proti bude Espanyol.

Výkon proti Betisu se Abelardovi zamlouval, proto se očekávají minimální zásahy do základní jedenáctky, pokud vůbec nějaké. I nadále platí, že Rodrigo Ely a Tomás Pina absentují kvůli zdravotním problémům.

Espanyol žádné klíčové ztráty řešit nemusí, nemůže ještě využít služeb Rosalese, jehož na poslední chvíli zlákal na hostování z Málagy. Ani v sestavě Pericos se neočekávají přílišené novinky.

02.09.18 18:30 FC Barcelona -:- Huesca

Obhájce titulu proti nováčkovi soutěže. Utkání mezi Barcelonou a Huescou má jednoznačný očekávaný výsledek, ale pozor na Huescu, která vstoupila mezi elitu velmi sebevědomě.

I Ernesto Valverde na tiskové konferenci varoval, že Barcelona občas problémy s postupujícími ze Segundy mívá. Huesce budou Katalánci čelit bez Denise Suáreze a Samper, očekává se střelecké i herní probuzení Luise Suáreze, jehož forma není v úvodu sezóny ideální.

Huesca po výhře v Eibaru dokázala smazat dvougólové manko na San Mamés s remizovat s tamějším Athleticem 2-2. Do dnešního mače může nasotupit v plné síle. Postará se o senzaci, nebo poprvé v La Lize okusí porážku?

02.09.18 20:45 Real Betis -:- Sevilla

To nejlepší na konec. Poslední střetnutí třetího kola letošního ročníku Primera División bude k vidění na stadionu Benita Villamarína, kde si to v sevillském derby rozdají Betis a FC.

Vloni se ve vzájemných zápasech dařilo lépe Betisu, který po dlouhé době skončil před svým největším sokem i v konečné tabulce. Úvod ročníku ale zastihl v lepší formě Sevillu, která remizovala s Villarrealem a smetla Rayo, zatímco Betis má na kontě jediný bod a žádný vstřelený gól.

Domácí lodivod Quique Setién má k dispozici v podstatě kompletní kádr, ve snaze o zlepšení výsledků by mohl sáhnout k některým změnám. Escudero a Amadou neobléknou dres Sevilly. Na debut je připraven Quincy Promes, nizozemský rychlík, jehož klub koupil v poslední den přestupového okna.

24.10.18 19:00 Rayo Vallecano -:- Athletic Club

Rayo Vallecano a Athletic navléknou dresy i netradičně ve středu týdne, aby dohrály odložené utkání třetího kola Primera División.

To se neodehrálo v původním termínu kvůli problémům s bezpečností na stadionu ve Vallecas. Nyní už je vše připraveno a Rayo touží po teprve druhém vítězství sezóny, které by mu přilepšilo v tabulce, kde okupuje předposlední pozici. Tři body by se však hodily i Athleticu, jehož umístění není o moc lepší, Baskové jsou šestnáctí.

Medrán, Tito a Elustondo nemohou nastoupit za domácí celek, Athletic postrádá Lekueho a stále také záložníka Beñata.

 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace