Preview 8. kola Primera División

Primera División (© laliga.es)

Po evropském týdnu je zpět ligová scéna, Primera División nabídne deset utkání osmého kola.

Prvním z nich bude už v pátek derby mezi Athleticem a Realem Sociedad.

V sobotu přivítá Girona Eibar, Getafe Levante, Alavés nepřesvědčivý Real Madrid. Leganés si to rozdá s Rayem.

Kolo bude dohráno pěti mači v neděli. Valladolid vyzve Huescu, Atlético v zajímavém souboji Betis, Sevilla Celtu, Espanyol Villarreal a Valencia ve šlágru víkendu Barcelonu.

Nezapomeňte si natipovat výsledky v naší Tipovací soutěži a sestavit tým v manažerské hře Liga Fantástica, která má uzávěrku kola v pátek ve 20:00.

 
05.10.18 21:00 Athletic Club -:- Real Sociedad

Osmé kolo letošní La Ligy začne pořádně zostra, páteční předehrávka bude mít podobu prestižního baskického derby Athleticem a Realem Sociedad.

Mezi oběma je velká řevnivost, kterou ještě podpořil loňský přestup I. Martíneze do Athleticu. Letos to Lvi zkoušeli i na Oyarzabala, ten se však rozhodl setrvat na Anoetě. Real Sociedad kontroval nabídkou za Perua, neúspěšnou. Modrobílí ale mají jako jeden ze zájemců o jeho služby prsty v tom, že mladý brankář Álex Remiro se rozhodl neprodloužit smlouvu v Athleticu. Stane se od příští sezóny tábor soupeře jeho novým působištěm?

Mezi třemi tyčemi má Real Sociedad problém, který by měl vyřešit Moyův posun na pozici jedničky místo chybujícího Rulliho. Na marodce pokračují Januzaj, Llorente, Zaldúa či Merino, v trestu je duo Theo a Juanmi a otazník visí nad startem nejlepšího útočníka Errealy Williana Josého. Athletic naproti tomu musí řešit jedinou absenci, a tu Lekueho. V týdnu trénoval v menším rytmu než kolegové Aduriz, veterán by ale nakonec neměl o klání přijít.

06.10.18 13:00 Girona -:- SD Eibar

Eibar vloni porazil Gironu v obou zápasech vysoko 4-1 a také letos věří, že na úkor Katalánců rozežene chmury, které vyvolal nejistý vstup do sezóny a poslední dvě porážky.

Girona se drží v polovině tabulky, když ze sedmi kol prohrála jen ve dvou, zatímco její dnešní soupeř, který zavítá na Montilivi v sobotu, má v kolonce porážek varovnou čtyřku.

Neočekává se, že by některý z týmů sáhl k revoluci v základní sestavě. Girona opět nemůže využít Mojicu, Eibar prozměnu Pedra Leóna a Escalanteho. Hosté si budou muset dát pozor zejména na forvarda Stuaniho, jenž začal sezónu ve velkém stylu a patří mezi nejlepší střelce La Ligy.

06.10.18 16:15 Getafe -:- Levante

Další zápas sobotního programu osmého kola Primera División bude hostit Coliseum, kde se střetnou Getafe a Levante, týmy, které se vloni vrátily mezi elitu a chtějí se v La Lize stabilizovat.

Právě na stadionu Getafe začal vzestup Levante pod Pacem Lópezem. Granotes prožívali čtvrtý měsíc bez výhry, ale příchod neznámého trenéra je neskutečným způsobem pozvedl. To Getafe spoléhá již několikátou sezónu na pragmatického José Bordaláse.

Dnes půjde o střet dvou odlišných stylů. Zatímco pro Azulones je stále prioritou defenziva, Levante se snaží hrát atraktivní fotbal. Getafe nemá žádné důležité absence, Levante naopak bude muset mírně pozměnit úvodní sestavu, neboť v nominaci nejsou Coke, Chema, Vukčević a Luna.

06.10.18 18:30 Deportivo Alavés -:- Real Madrid

Ligové trápení Realu Madrid se přeneslo i do Ligy mistrů, kde prohrál na půdě CSKA. Nyní se Bílý balet vrací do domácí soutěže zápasem na půdě Alavésu.

Na první pohled jde o výrazně slabšího soupeře, jenže Alavés hraje pod Abelardem nad svoje možnosti a patří mezi nejlepší týmy Primery, proto by rád překvapil i proti slavnému sokovi. Ely, Adrián a Twumasi u toho kvůli zdravotním problémům nebudou.

Real Madrid zřejmě nastoupí i s kritizovaným Benzemou na hrotu. Zatímco tisk francouzského útočníka za slabé výkony kritizuje, Lopetegui v něm má jediného hráče, který byl v základní sestavě ve všech zápasech sezóny. Mimo hru pokračují krajní beci Carvajal a Marcelo, stejně tak záložník Isco.

06.10.18 20:45 Leganés -:- Rayo Vallecano

Nejen derby mezi Atléticem a Realem Madrid je živ madridský lid. Sobota bude patřit skromnější verzi regionálního duelu, hlavní aktéry budou fotbalisté Leganésu a Raya Vallecana.

Oba kluby patří mezi ty s nejvíce omezenými finančními možnostmi v La Lize, přesto se důstojně bijí s výrazně bohatšími konkurenty. V nejvyšší soutěži se střetávají vůbec poprvé, naposledy poměřily síly před deseti lety v rámci Segundy B. 

Pokud jde o povolané hráče, tak Okurky pokračují další týden bez Szymanowského, Arnaize a Ezequiela. Rayo Vallecano bude oslabené o záložníka Elustonda, který má zdravotní potíže.

07.10.18 12:00 Real Valladolid -:- Huesca

Valladolid prožil magický týden, během něhož získal sedm bodů z devíti možný a odpoutal se ode dna tabulky. Efekt jménem Ronaldo se setkal s úspěchem, se slavným majitelem v zádech jako by se hráči Pucely cítili neporazitelní.

V osmém kole Primera División vyzkouší dobrou formu nováčka soutěže další celek, který ještě vloni působil v Segundě, a sice Huesca, která se naopak trápí. Dokonce tak, že pokud neuspěje, s největší pravděpodobností dojde k odvolání trenéra Lea Franca.

Bude to poslední nominace nezkušeného lodivoda, který jako kouč letos debutuje? To ukáží až další hodiny a dny, již nyní je jasné, že nemohl povolat Akapa, Melera a Luisinha. Valladolid postrádá Keka, Plana, Verdeho a Joaquína.

07.10.18 16:15 Atlético Madrid -:- Real Betis

Atlético čeká náročných devadesát minut, během kterých se bude přetahovat v osmém kole nejvyšší soutěže o body se sevillským Betisem.

Jde o střetnutí sousedů v tabulce, oba celky okupují příčky zaručují Evropskou ligu. Zatímco Atlético má za cíl skončit mezi prvními čtyřmi, Betis by byl nepochybně s takovým umístěním spokojený i na konci ligové sezóny.

K vidění bude zajímavý střet dvou odlišných stylů. Zatímco Atléticu nedělá problém vzdát se míče a soustředit se na obranu, Betis si balón zamiloval a mazlí se s ním co nejvíce času. Tentokrát u toho nebude zraněný Barragán, v dresu Atlética bychom marně hledali Vitola, Saviće, Giméneze a Diega Costu, což znamená citelné oslabení.

07.10.18 18:30 Sevilla -:- Celta de Vigo

Nebyl to nikdo v rámci Španělska, ale až Krasnodar v Evropské lize, kdo narušil spanilou jízdu Sevilly minulých týdnů. Andalusané dostali od ruského soka varování a musí se z něj poučit, protože je čeká další náročná zkouška.

Na stadion Ramóna Sáncheze Pizjuána zavítá Celta Vigo, která se v případě výhry na dnešní soka bodově dotáhne. Pokud ale uspěje Sevilla, posune se minimálně na dvě hodiny do čela celého pořadí Primera División. A kdyby Barcelona nevyhrála ve Valencii, zůstanou na něm Nervionenses po celou reprezentační pauzu.

Pablo Machín nebude zasahovat do dobře fungující sestavy, stále nemůže počítat se zraněnými Gonalonsem, Escuderem, Mercadem a Amdouem. Jensen je jedinou absencí hostující Celty Vigo. Dánský fotbalista v minulém utkání konečně debutoval, ale poté se znovu zranil.

07.10.18 18:30 Espanyol -:- Villarreal

V letošním ročníku La Ligy je už pouze jeden tým, který si drží stoprocentní domácí bilanci. Možná překvapivě je to Espanyol, který bude chránit svůj hrad v neděli proti Villarrealu.

Tři zápasy, tři výhry, žádný inkasovaný gól. Espanyol našel pod Rubim vyrovnanější výkonnost, která mu v posledních letech tak chyběla... Villarreal ale nebude snadnou kořistí, přestože je raněn nedobrými výsledky v lize i v Evropě. Nebo možná právě proto.

Ostře sledovaný bude výkon Gerarda Morena, jenž se v létě vrátil z Espanyolu do Villarrealu. V útoku Katalánců ho zkouší nahradit Borja Iglesias a bude tomu tak i dnes. Espanyol nemusí řešit žádné podstatné ztráty, u Villarrealu platí ty již tradiční Bruna, Javi Fuega a Cáserese, k nimž se přidá vykartovaný Mario.

07.10.18 20:45 Valencia -:- FC Barcelona

Ještě předtím, než se hráči rozutečou na reprezentační srazy, bude završeno osmé kolo Primery utkáním mezi Valencií a Barcelonou, které bude ozdobou tohoto víkendu.

Motivace je u dnešních rivalů maximální. Netopýři potřebují začít sbírat body po třech, protože sice prohráli jen jednou, zároveň ale také jen jednou zvítězili, což nestačí na lepší než šestnáctou pozici. Barcelona touží po zastavení série tří ligových ztrát. K jejímu štěstí ztrácí stejným tempem také Real Madrid, od něhož se Katalánci v případě triumfu odpoutají na rozdíl tří bodů.

Pokud jde o sestavy, tak v té domácí se stále neobjeví Santi Mina. Barcelona nechala v katalánské metropoli Samuela Umtitiho a Sergi Roberta. Na místo Dembélého by tentokrát měl od úvodního hvizdu nastoupit Arthur. V nominaci je po nějaké době i Malcom.

 

Tabulka po 7. kole:

#Tým ZVRPSkóreBodyForma
1. Barcelona 7 4 2 1 18:8 (+10) 14 R P R V V
2. Real Madrid 7 4 2 1 12:6 (+6) 14 R P V R V
3. Sevilla +2 7 4 1 2 16:7 (+9) 13 V V V P P
4. Atlético Madrid –1 7 3 3 1 8:4 (+4) 12 R V V R P
5. Real Betis +3 7 3 3 1 5:5 (0) 12 V V R R V
6. Deportivo Alavés –2 7 3 2 2 10:8 (+2) 11 P R V V V
7. Espanyol –1 7 3 2 2 8:6 (+2) 11 R V P V P
8. Celta de Vigo –1 7 2 4 1 12:10 (+2) 10 R R R P V
9. Getafe +2 7 2 3 2 6:6 (0) 9 R R P V R
  Real Valladolid +5 7 2 3 2 6:6 (0) 9 V V R P R
11. Girona +1 7 2 3 2 8:10 (-2) 9 R P R V V
12. Villarreal –3 7 2 2 3 5:4 (+1) 8 P V R V P
13. Real Sociedad –3 7 2 2 3 9:10 (-1) 8 P R V P P
14. Valencia +2 7 1 5 1 5:6 (-1) 8 V R R R R
15. Athletic Club 6 1 4 1 8:10 (-2) 7 R P R R R
16. Levante +1 7 2 1 4 11:14 (-3) 7 V P P P R
17. Eibar –4 7 2 1 4 6:10 (-4) 7 P P V R V
18. Rayo Vallecano +1 6 1 2 3 7:14 (-7) 5 R R P V P
19. Huesca +1 7 1 2 4 7:17 (-10) 5 R P P P P
20. Leganés –2 7 1 1 5 6:12 (-6) 4 P V P P P

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace