Preview: Ajax - Real Madrid

Manolo Sanchís zvedá nad hlavu pohár, který Real Madrid vybojoval v Amsterdamu před 12 lety. (© marca.es)

Real Madrid se vrací do Amsterdamu, na který má smíšené vzpomínky, aby se zde utkal s Ajaxem v předposledním utkání základní skupiny Ligy mistrů.

Psal se 20. květen 1998 a Real Madrid v Amsterdam Areně po 32letém čekání vybojoval sedmý titul v nejprestižnější klubové soutěži světa. Tehdy byl soupeřem Bílého baletu Juventus, dnes to bude Ajax, který má na domácí půdě proti Realu Madrid pozitivní bilanci dvou výher a jedné remízy.

Časy se však mění, letos je favoritem španělský celek. Lék jménem José Mourinho zatím funguje dokonale, portugalský kouč na lavičce Realu Madrid ještě nepoznal hořkost porážky.

Mourinho dnes nepostaví svoji tradiční jedenáctku, šanci dostanou někteří fotbalisté, kteří dosud nehráli pravidelně. I kvůli tomu, že Higuaín, Khedira nebo Carvalho zůstali kvůli zdravotním šrámům v Madridu. To je příležitost pro Albiola, Lasse nebo zejména Benzemu, jenž může dokázat zlepšenou formu.

Do sestavy Ajaxu se oproti prvnímu vzájemnému utkání, které ovládl na Bernabéu Real Madrid, vrátí Luis Suárez. Uruguayec byl v posledních dnech propírán tiskem, neboť při ligovém zápase kousnul jednoho z protihráčů.

Ajaxu se v domácí soutěži nedaří, v posledních třech kolech dosáhl na jediný bod, což kontrastuje s výkony Realu Madrid, který La Ligu vede.

Zajímavý souboj začíná ve 20:45, rozhodčím bude Skot Craig Thomson.

Pravděpodobné sestavy:

Ajax: Stekelenburg; Van der Wiel, Ooijer, Alderweireld, Anita; De Jong, Enoh, De Zeeuw; Emanuelson, Luis Suárez a El Hamdaoui.

Real Madrid: Casillas; Sergio Ramos, Albiol, Pepe, Marcelo; Xabi Alonso, Lass, Di María, Özil; Cristiano Ronaldo a Higuaín.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace