Preview: Barcelona - AC Milán

Ibrahimović a Puyol během prvního utkání (© marca.es)

Nou Camp hostí odvetu čtvrtfinále Ligy mistrů mezi Barcelonou a AC Milán.

V Itálii se zrodila v prvním utkání bezgólová remíza, což nechává dveře do semifinále otevřené pro oba týmy. Barcelony potřebuje k postupu jakékoliv vítězství, hostům stačí gólová remíza. A to pro AC Milán není nesplnitelný úkol, v základní skupině dokázal na stadionu Katalánců plichtit 2-2.

Očekává se však, že to budou domácí, kdo bude mít vytrvalý tlak. Allegriho svěřenci budou spoléhat zejména na defenzivu a rychlé brejky, které by měl zakončovat Zlatan Ibrahimović, fanouškům Barcelony velmi dobře známá tvář.

Thiago Silva na straně AC znovu absentuje. Byl to právě brazilský stoper, kdo ve zmiňovaném utkání základní skupiny vstřelil v nastaveném čase vyrovnávající gól.

V dresu domácích je pak nejistá účast Xaviho, jenž sice je v nominaci, ale včera nemohl kvůli zdravotním problémům naplno trénovat. Jeho start je proto nejistý. Téměř identická situace panuje v případě Cesca, který vynechal víkendový duel s Athleticem. Zodpovědnost za rozjíždění útočných výpadů by tak mohla připadnout na Thiaga.

Fotbalisté AC Milán se na posledním tréninku věnovali i nacvičování penalt. K těm by došlo pouze v případě, že by se zopakoval výsledek z Itálie. A to je něco, proti čemuž bude Barcelona 90 minut bojovat.

Na Nou Campu je výkop ve 20:45, rozhodcovský dres oblékne Björn Kuipers z Nizozemska.

Pravděpodobné sestavy:

Barcelona: Víctor Valdés; Dani Alves, Mascherano, Piqué, Puyol; Busquets, Xavi, Iniesta; Alexis Sánchez, Pedro a Messi.

AC Milán: Abbiati; Abate, Mexès, Nesta, Antonini; Aquilani, Ambrosini, Robinho, Boateng; Pato a Ibrahimović.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace