Preview: Barcelona - Arsenal

Barcelona versus Arsenal (© arsenal.com)

V úterý od 20:45 vyběhnou hráči Barcelony k odvetě osmifinále Ligy Mistrů proti Arsenalu. Z prvního zápasu si odnesli porážku 1:2.

Příznivci Arsenalu doufají, že zápas na Nou Campu dopadne lépe než před rokem. Tehdy si Arsenal přivezl do Barcelony remízu 2:2, ale Lionel Messi ho 4 góly sestřelil.

Manažer Arsenalu Wenger věří, že jeho mužstvo je o rok zkušenější a podobný scénář se nebude opakovat. "Nemůžeme přijet do Barcelony a hrát na 0:0. Nechceme se dobrovolně vzdát útočení. Je třeba najít rovnováhu mezi výbornou defenzivou a nebezpečným útokem," prohlásil Wenger.

Arsenalu se v posledních týdnech rozrostla marodka. Do Barcelony neodcestoval Song s poraněným kolenem a Theo Walcott s poraněným kotníkem. Naopak Van Persie a Fabregas v těchto chvílích podstupují zdravotní prohlídku, na které se rozhodne o jejich účasti v zápase. To by bylo hlavně u Van Persieho překvapivé, jelikož jeho zraněné koleno mělo vyžadovat až měsíční léčbu.

Barceloně se před odvetou rozpadla stálá stoperská dvojice Puyol - Pique. Kapitán Carles Puyol má poraněné koleno a Gerard Pique si odpočine kvůli žlutým kartám. Nahradit by je měla dvojice Busquets, jenž se stáhne ze zálohy, kde přenechá místo Mascheranovi, a Abidal. Naopak chybět nebude trenér Pep Guardiola, který byl do dneška hospitalizován s vyhřezlou ploténkou a je připraven vést své borce do boje.

Barcelona se může spoléhat na domácí prostředí, v této sezoně dokázala doma vyhrát 18 zápasů z 21 a v LM triumfovali doma 7x v řadě. Toho si je vědom i kapitán domácích Xavi. "Hrajeme doma, jsme favority a s pomocí našich fans postoupíme do dalšího kola," prohlásil hlavní tahoun Barcy.

Předpokládané sestavy:

Barcelona: Víctor Valdes; Dani Alves, Busquets, Abidal, Maxwell; Xavi, Mascherano, Iniesta; Villa, Messi a Pedro.

Arsenal: Szczesny; Sagna, Koscielny, Djourou, Clichy; Diaby, Wilshere; Nasri, Fabregas, Arshavin a Bendtner.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace