Preview: Barcelona - BATE Borisov

Piqué se s Guardiolou dobře bavil (© as.com)

Barcelona dnes představí další várku mladých nadějí, v utkání proti BATE Borisov už Kataláncům o nic nejde, šanci proto dostane odlišná jedenáctka, než jaká nastupuje obvykle.

Zatímco BATE Borisov stále živí naději na postup do Evropské ligy ze třetího místa skupiny, které v současné chvíi drží Viktoria Plzeň, Barcelona už může relaxovat, protože povinnost protlačit se do play-off splnila s předstihem.

Pro Guardiolu je to možnost vyzkoušet, jak jsou mladé pušky připravené na velký fotbal. Kouč španělského mistra povolal z kádru prvního týmu pouze Pinta, Piquého, Fontàse, Maxwella, Thiaga a Pedra, které doplní Isaac Cuenca, jenž začíná být v áčku více než jen občasným hostem.

Montoya, Dos Santos, Rafinha, Riverola nebo Sergi Roberto z rezervního celku dnes dostanou příležitost, o které možná budou za pár let vyprávět jako o chvíli, kdy začala jejich cesta na vrchol. Afellay a Adriano pokračují na marodce.

Pokud dá Barcelona alespoň dvě branky, bude si Guardiola moci odškrtnout další metu. Znamenalo by to totiž, že pod jeho vedením už dali Katalánci v Lize mistrů sto branek. Navíc je tu možnost vyrovnat zápasovou sérii bez porážky v milionářské soutěži. Dosavadní maximum Barcelony je 14 zápasů mezi roky 2004 a 2007, současná šňůra je na čísle třináct.

Na Nou Campu bude míč uveden do pohybu ve 20:45, rozhodčím bude William Collum ze Skotska.

Pravděpodobné sestavy:

Barcelona: Pinto; Montoya, Piqué, Fontàs, Maxwell; Thiago, Jonathan dos Santos, Sergi Roberto; Deulofeu, Pedro a Rafinha.

BATE Borisov: Gutor; Bordachev, Šimič, Filipenko, Yurevich;  Kontsevoy, Volodko, Pavlov, Bressan, Baga a Skavysh.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace