Preview: Barcelona - Bayer Leverkusen

Výprava Bayeru Leverkusen (© as.com)

Barcelonu dnes čeká odveta osmifinále Ligy mistrů proti Bayeru Leverkusen.

Katalánci si před třemi týdny odvezli z Německa nadějný náskok 3-1, pokud se potvrdí papírové předpoklady, neměli by mít s udržením dvoubrankové výhody problém.

Pep Guardiola však varuje před možným podceněním situace: "Možná si někdo myslí, že už je vše hotové, ale tak tomu určitě není. Tohle je osmifinále Ligy mistrů, kde každý může porazit každého. Musíme nastoupit s maximálním soustředěním a nasazením."

Hosté se shodují, že nemají co ztratit, ale mohou hodně získat. Aby se jim povedla druhá varianta, museli by narušit domácí sérii Barcelony bez porážky v Lize mistrů, která čítá třináct utkání, z toho jedenáct bylo vítězných.

Alexis Sánchez, Thiago, Abidal a Puyol jsou kromě dlouhodobě zraněných Davida Villy a Afellaye absence Guardiolova týmu. Nejistá je účast Xaviho, jehož trápí svalové potíže. Kouč Katalánců by mu mohl dopřát odpočinek v podobě pohodlného posezu na lavičce náhradníků. Messi a Busquets se oproti ligovému duelu se Sportingem vracejí.

Do nominace hostů se vrátil Derdiyok, naopak mimo hru pokračuje zkušený středopolař Michael Ballack. Sam má zdravotní problémy a jeho start není příliš pravděpodobný.

Na Nou Campu je výkop v tradičním čase 20:45, rozhodčím bude Svein Oddvar Moen z Norska.

Pravděpodobné sestavy:

Barcelona: Víctor Valdés; Dani Alves, Mascherano, Piqué, Adriano; Busquets, Xavi, Iniesta; Pedro, Fàbregas a Messi.

Bayer Leverkusen: Leno; Ćorluka, Schwaab, Friedrich, Kadlec; Reinartz, Castro, Rolfes, Bender; Schürrle a Kiessling.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace