Preview: Barcelona - Šachtar Doněck

Leo Messi (© marca.es)

Do čtvrtfinále Ligy mistrů vstupuje i Barcelona, která na Nou Campu hostí Šachtar Doněck.

Ligový titul mají Katalánci díky víkendové výhře na El Madrigal a zaváhání Realu Madrid na dosah, finále Copy proti Bílému baletu se blíží. Nyní je ale na řadě milionářská soutěž, kde Pep Team rovněž věří v úspěch. Samotný Guardiola uvedl, že "nemá z dvojzápasu proti Šachtaru dobrý pocit".

A to i přes fakt, že kromě Abidala a Puyola má k dispozici své nejlepší muže. Oproti duelu s Villarrealem se totiž do základní sestavy vrací Xavi, Pedro i Messi. Busquets opět vypomůže na pozici stopera, což v záloze uvolní místo pro čím dál tím lépe hrajícího Mascherana.

V dresu Šachtaru poutá pozornost Chygrynskiy, jenž se do klubu vrátil po nepovedeném angažmá v Barceloně. Vlasatý bek má šanci ukázat, že kvality na špičkový evropský fotbal má.

Trenér Ukrajinců Mircea Lucescu prohlásil: "Současná Barcelona je nejlepším týmem ve fotbalové historii , o tom nepochybuji. Její největší síla je v týmovém duchu, další přednosti vídáme každý víkend. Chceme si z Nou Campu odnést takový výsledek, který by nám dal šanci do odvety."

Zápas začíná ve 20:45, rozhodčím bude Skot Craig Alexander Thomson.

Pravděpodobné sestavy:

Barcelona: Víctor Valdés; Dani Alves, Piqué, Busquets, Adriano; Mascherano, Xavi, Iniesta; Pedro, Villa a Messi.

Šachtar Doněck: Pyatov; Srna, Rakitskiy, Chygrynskiy, Rat; Hübschman, Mkhitaryan, Jádson, Douglas Costa; Willian a Luiz Adriano.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace