Preview: Bayern Mnichov - Valencia

Diego Alvés bude rozhodovat o úspěchu či neúspěchu

Bavorský velkoklub v novém ročníku drtí své protivníky a zatím ovládá domácí soutěže, kde se v posledních letech musel sklonit před Borussií Dortmund. Bayern chce vedle Bundesligy uspět také v Lize mistrů, jejíž skupinovou fázi odstartuje ve středu zápasem s Valencií.

Bayern v posledních letech dvakrát prohrál finále Ligy mistrů - s Interem Milán a loni s Chelsea. Na Valencii má v tomto směru výrazně lepší vzpomínky, jelikož ji ve finále roku 2001 porazil. Finále nabídlo tři penalty v základní hrací době a salvu dalších pokutových kopů v rozstřelu, po němž se nakonec ze zisku prvenství radovala dnes hostitelská družina. Jedním jediným fotbalistou, jenž může vzpomínat na tehdejší zlatou éru valencijské kopané, je David Albelda, který sice odehrál půlku zápasu, ale do penaltového rozstřelu nezasáhl. 

Opačnou a neblahou zkušenost má jeho současný kouč Mauricio Pellegrino. Dnes čtyřicetiletý argentinský kouč se před jedenácti roky postavil proti Oliveru Kahnovi a v náhlé smrti selhal, čímž odsoudil Valencii k trýznivé druhé pozici, kterou si v předešlém roce Los Ches vyzkoušeli i po souboji s Realem Madrid. V rané fázi tohoto tisíciletí mužstvo šlapalo, leč v posledních osmi letech nedosáhlo na klubové úrovni lepšího nežli třetího postu. 

Lodivod Bayernu Jupp Heynckes již může počítat s Franckem Ribérym, jenž vynechal vítězný duel s Mainzem, ale pro Valencii je připraven. Zato Arjen Robben se do nominace nedostal, stále jej trápí drobné svalové obtíže a do zápasu nezasáhne. Na trávníku se neobjeví ani nejlepší střelec Bayernu Mario Gómez, jenž se podrobil operaci poraněného kotníku a do zápasů ještě nějaký čas nezasáhne. 

Ačkoliv jsem výše zmínil Davida Albeldu jako pamětníka finálového duelu Champions League proti Bayernu, do zápasu se kvůli zlomenině ruky nepodívá. Pellegrino musí oželet i start dvou ofenzivních hráčů - mimo jsou Pablo Piatti (loket) a Fernando Gago, jenž doléčuje pohmožděný krk. Do hry s favorizovaným Bayernem se tak dostanou Jonas a Viera. Jak již bylo řečeno, předpoklady hovoří pro rozjetý Bayern Mnichov, přesto valencijští budou chtít v Allianz Aréně uspět a přivést do domoviny alespoň bod.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace