Preview: Borussia Dortmund - Real Madrid

Fanoušci budou 12. hráčem Borussie (© goal.com)

Zraky velkého počtu fotbalových příznivců dnes budou upřeny do německého Dortmundu, kde je na programu šlágr Ligy mistrů mezi Borussií a Realem Madrid.

Skupina D letošního ročníku Ligy mistrů je skupinou smrti, každé zaváhání proto může znamenat velkou komplikaci v boji o postup. K přesunu do další fáze mají nakročeno oba soupeři. Bílý balet má na kontě plný počet šesti bodů, německý celek nasbíral čtyři.

Real Madrid se na německé půdě dlouhodobě nedaří, z 23 utkání v této zemi vyhrál jediné, a sice v sezóně 2000/2001 na hřišti Leverkusenu zásluhou dvou gólů Roberta Carlose a jednoho Gutiho. Na Westfalenstadionu se Blancos představili dvakrát, v obou případech se zrodila remíza.

José Mourinho má i nadále problémy v obraně, kde absentují Arbeloa, Marcelo a Coentrão. Essien proto bude znovu zaskakovat na pozici levého beka. Zbytek týmu se nebude od tradičního složení příliš lišit, jednou z otázek jako obvykle zůstává, zda-li na hrotu bude působit Higuaín nebo Benzema.

Domácí postrádají Kubu, naopak dobrou zprávou pro Jürgena Kloppa je uzdravení Götzeho i Schmelzera. Na krásném stánku Borussie se očekává magická atmosféra, o kterou se postará 80 tisíc neúnavných příznivců. Vše je připraveno na zápas, o němž si mnozí myslí, že je jedním z vrcholů základní části Ligy mistrů.

Výkop je na Signal Iduna Parku ve 20:45, rozhodcovský dres oblékne Viktor Kassai z Maďarska.

Pravděpodobné sestavy:

Borussia Dortmund: Weidenfeller; Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer; Bender, Kehl, Götze, Reus, Grosskreutz a Lewandowski.

Real Madrid: Casillas; Sergio Ramos, Varane, Pepe, Essien; Xabi Alonso, Khedira, Di María, Özil; Cristiano Ronaldo a Benzema.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace