Preview: Brazílie - Španělsko

Zrekonstruovaný stadion Maracaná (© as.com)

Zrekonstruovaný stadion Maracaná bude hostit fotbalovou delikatesu. Ve finále Poháru FIFA si to rozdají hráči Brazílie a Španělska.

Současná reprezentační scéna asi nemůže nabídnout lepší zážitek. Současní mistři Evropy i světa vyzvou zemi, kde je fotbal náboženstvím a jednou ze základních složek života. A to vše v magickém fotbalovém chrámu, který zažil velké výhry Kanárků a prohry dodnes bolestivé. Jako slavné uruguayské Maracanaço z roku 1950.

Španělsko se střetává s Brazílií v soutěžním zápase po dlouhých 27 letech. Jediné, co téhle výjimečné generaci chybí, je právě triumf na Konfederačním poháru, který zatím La Roja nikdy neokusila. Naopak A Seleção pozvedla nad hlavu pohár v posledních dvou vydáních.

Xavi prohlásil, že jde o zakončení určitého cyklu. A nebylo by lepší tečky, než v podobě vítězství nad Brazílií na stadionu Maracaná.

Vicente del Bosque nasadí jedenáctku, která bude vycházet z té, která v semifinále udolala na penalty Itálii. Hlídat Neymara, největší hvězdu Brazílie, bude většinu času Arbeloa. Ani domácí nechystají v základní sestavě žádné velké změny.

Napínavých devadesát minut začíná přesně o půlnoci, rozhodčím bude Björn Kuipers z Nizozemska.

Pravděpodobné sestavy:

Brazílie: Júlio César; Dani Alves, David Luiz, Thiago Silva, Marcelo; Hernanes, Paulinho, Óscar; Hulk, Neymar a Fred.

Španělsko: Casillas; Arbeloa, Piqué, Sergio Ramos, Jordi Alba; Busquets, Xavi, Iniesta; Pedro, Silva a Torres.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace