Preview: Celtic Glasgow - Barcelona

Trénink Barcelony na Celtic Parku (© as.com)

Barcelona stojí před možností zajistit si už po čtyřech zápasech základní skupiny postup. Katalánci se představí na hřišti Celticu Glasgow.

Tito Vilanova označil dnešní zápas jako ten nejdůležitější ve zbytku kalendářního roku. Barcelona je v Lize mistrů zatím stoprocentní a předčasná oslava postupu by byla velmi pozitivní zprávou, zvláště s přihlédnutím k problémům, které kouč Culés musí v úvodu sezóny kvůli zraněným fotbalistům řešit.

Ani dnes nebude Barcelona kompletní. Adriano, Busquets, Puyol, Abidal a Isaac Cuenca jsou mimo hru. Jediným bekem, který tak zatím odolává zdravotním problémům, je Javier Mascherano. Dobrou zprávou je návrat Gerarda Piquého, jenž by měl nastoupit v základní sestavě.

Celtic Barcelonu na Camp Nou pořádně potrápil a padl až gólem Jordi Alby z nastaveného času. V domácím prostředí jsou Skotové ještě silnější, v zádech mají jedny z nejlepších fanoušků v Evropě. Dnešní duel se navíc kryje se 125. výročím založení klubu. Pokud na Celtic Parku panuje úchvatná atmosféra, dnes to bude platit dvojnásob.

V úvodní jedenáctce Celticu zřejmě nebude španělským příznivcům dobře známý Miku, přestože dal v posledním ligovém kole gól. Samaras a Hooper mají před Venezuelanem výhodu. Izaguirre a Forrest podle všeho nenastoupí.

Výkop je v Glasgow ve 20:45, na fair-play bude dohlížet Nizozemec Björn Kuipers.

Pravděpodobné sestavy:

Celtic Glasgow: Forster; Lustig, Ambrose, Mulgrew; Wanyama, Brown, Ledley, Commons; Samaras a Hooper.

Barcelona: Víctor Valdés; Dani Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba; Song, Xavi, Iniesta; Pedro, Villa a Messi.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace