Preview: Chelsea - Valencia

Roberto Soldado (© as.com)

Valencii dnes čeká předčasné finále Ligy mistrů, na Stamford Bridge si to rozdá s Chelsea o postup ze skupiny.

Před Netopýry stojí možnost zařadit se mezi nejlepší celky Evropy. K tomu potřebuje minimálně gólovou remízu. V opačném případě půjdou do play-off Londýňané a Valencia zůstane ve snaze obnovit slávu z doby, kdy si dvakrát zahrála finále nejprestižnější klubové soutěže, na půli cesty.

Utkání je zajímavé i soubojem reprezentačních útočníků Fernanda Torrese a Roberta Soldada. Zatímco první jmenovaný je neustále kritizovaný a jeho gólová bilance v modrém dresu je velmi slabá, Soldado je v rozkvětu a stále hlasitěji žádá o místo v národním týmu. Valencia bude na své eso spoléhat od první minuty, Torrese podle všeho čeká začátek na lavičce.

Dalším ostře sledovaným fotbalistou bude Juan Manuel Mata, jenž vloni pomáhal Valencii se do Ligy mistrů protlačit, nyní ji z ní jako opora Chelsea bude chtít naopak vystrnadit.

Základní jedenáctka Valencie mnoho otazníků nenabízí. Banega je stále mimo hru, střed pole proto obsadí Albelda s Tinem Costou, Jordi Alba a Mathieu si budou měnit role na levé straně, napravo získává výhodu nad Pablem Feghouli. Miguel má opět problémy s disciplinou, pozice pravého beka proto připadne Brunovi. Na stopera se vrací po lehkém zranění Víctor Ruiz.

Utkání začíná na Stamford Bridge, kam přicestují zhruba dvě tisícovky fanoušků Valencie, začíná ve 20:45. S píšťalkou bude po trávníku běhat Ital Gianluca Rocchi.

Pravděpodobné sestavy:

Chelsea: Čech; Ivanović, David Luiz, Terry, Cole; Oriol Romeu, Lampard, Ramires; Mata, Sturridge a Drogba.

Valencia: Diego Alves; Bruno, Rami, Víctor Ruiz, Jordi Alba; Albelda, Tino Costa, Feghouli, Mathieu; Jonas a Soldado.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace