Preview: Chorvatsko - Španělsko

Fernando Torres už zase střílí góly (© marca.es)

Španělská reprezentace uzavře působení v základní skupině Eura utkáním proti Chorvatsku.

Svěřenci Vicente del Bosqueho do něj jdou s vědomím, že stále nemají jistotu postupu. Vše ale mají ve vlastních rukách. Pokud vyhrají, zahrají si ve čtvrtfinále, do nějž by navíc postoupili jako první tým skupiny. Hráči odmítají možnost, že by se s Chorvaty domluvili na remíze 2-2, která by dál posunula oba dnešní soupeře. Černý Petr by zůstal Itálii.

La Roja si po rozpačitém představení právě proti Itálii zvedla sebevědomí v utkání s Irskem, kterému nasázela čtyři branky. Dvě z nich dal Fernando Torres, jenž ukázal, že stále může být první volbou do útoku. A bude jí i v dnešním duelu. Del Bosque plánuje zopakovat většinu základní sestavy.

Jedinou výjimkou by mohlo být nasazení Cesca na místo Xabi Alonsa, který je pod žlutou hrozbou, která by ho mohla připravit o čtvrtfinále. Arbeloa, Torres a Javi Martínez jsou ve stejné situaci, musí si proto dávat pozor.

Pozor si musí dávat celá obrana Španělska, protože Chorvatsko má kvalitní a špičkovými soutěžemi prověřený kádr. Prvním krokem k úspěchu je odříznutí Modriće ze hry.

V Gdaňsku bude uveden míč do pohybu ve 20:45, dres rozhodčího oblékne Němec Wolfgang Stark.

Pravděpodobné sestavy:

Chorvatsko: Pletikosa; Srna, Ćorluka, Schildenfeld, Strinić; Vukojević, Rakitić, Mandžukić, Pranjić, Modrić a Jelavić. 

Španělsko: Casillas; Arbeloa, Piqué, Sergio Ramos, Jordi Alba; Busquets, Fàbregas, Xavi; Silva, Iniesta a Torres.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace