Preview čtvrtých zápasů základních skupin Evropské ligy

Útočník Atlética Adrián (© marca.es)

Athletic a Atlético dnes budou bojovat o udržení postupových pozic v Evropské lize.

Salzburg - Athletic, 19:00

Athletic odcestoval do Rakouska, kde změří síly se Salzburgem, kterému má co vracet. Outsider uhrál v Katedrále remízu 2-2, přesto mají baskičtí Lvi v čele skupiny náskok tří bodů. Pokud se dnes zrodí v sázkařské terminologii dvojka, bude mít Athletic jistotu postupu.

Na stadionu Salzburgu se však nevyhrává snadno, Red Bull zde v pohárové Evropě udržel čtyřikrát v řadě čisté konto. Bude Llorente a spol. tím, kdo povedenou sérii rakouského celku ukončí?

V sestavě domácích se neobjeví vykartovaný Lindgren a na marodce jsou Alan a Douglas. Do nominace Athleticu se vrací Javi Martínez a Amorebieta, Ekiza, Gurpegi, Xabi Castillo, Igor Martínez a Aitor Ocio zůstali v Bilbau. Marcelo Bielsa musí řešit několik otazníků v sestavě, protože řada hráčů hlásí menší zranění. Není proto jasné, v jaké jedenáctce Lvi vyběhnout.

Pokud se prosadí Fernando Llorente, vyrovná klubový rekord Daniho v počtu gólů v evropských pohárech. Současná devítka jich má na kontě 10, legenda Athleticu o jeden více.

Zápas začíná v 19 hodin, rozhodčím bude Bulhar Stanislav Todorov.

Pravděpodobná sestava Athleticu: Iraizoz; Iraola, Mikel San José, Amorebieta, De Marcos; Javi Martínez, Iturraspe, Susaeta, Muniain, Ander Herrera a Llorente.

Atlético - Udinese, 21:05

Atlético Madrid chce v dnešním utkání proti Udinese zacelit další rány, které vznikly nepříliš povedeným vstupem do nové soutěžní sezóny. O víkendu si Los Colchoneros vylepšili náladu na úkor Zaragozy, nyní je na řadě pohárová Evropa.

Pokud si Madriďané nechtějí zkomplikovat postup do vyřazovací fáze, musí dnes vyhrát. Soupeř k tomu nebude ideální, neboť propracovaný obranný systém Udinese může v útoku se trápícímu Atléticu dělat problémy. Naopak dobrou zprávou pro zástupce La Ligy je, že trenér Udinese Guidolin nepostaví nejsilnější základní sestavu, protože má v hlavě víkendový souboj se Sienou. Chybět bude například nejlepší střelec Serie A Di Natale.

V dresu Atlética se neobjeví José Antonio Reyes, jenž plní stránky novin kvůli sporům s Gregoriem Manzanem, křídelníka Atlética veřejně zkritizoval i bývalý kouč klubu Abel Resino. Mimo hru pokračuje Juanfran Torres, nominován nebyl ani pravý bek Sílvio.

Udinese vyhrál v prvním vzájemném měření sil 2-0, Atléticu jde proto v boji o první místo skupiny i o bilanci s italským soupeřem. Ve hře je dnes hodně.

Výkop je na stadionu Vicente Calderóna pět minut po jedenadvacáté hodině, mužem v černém bude István Vad z Maďarska.

Pravděpodobná sestava Atlética: Courtois; Perea, Godín, Domínguez, Filipe; Mario Suárez, Gabi, Arda Turan, Adrián, Diego a Falcao.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace