Preview druhých zápasů čtvrtfinále Evropské ligy

Raúl González (© as.com)

Athletic, Atlético a Valencia jdou znovu do boje, ve hře je postup do semifinále Evropské ligy.

Atlético - Hannover 96, 21:05

Branka Tota Salvia z konce prvního utkání může mít cenu zlata, neboť dala Madriďanům jednogólový náskok do odvety, v níž bude chtít Atlético přidat na šňůru výher v soutěži devátý korálek. Nebude to mít snadné, Hannover prohrál jediný z posledních 21 domácích zapasů.

Když Cholo Simeone usedl na lavičku Atlética, rozdal role jednotlivým hráčům. Tiago se stal srdcem zálohy, Diego jejím mozkem. vše fungovalo dokonale, ale pak přišla zranění obou opor, což se na výsledcích podepsalo. Nyní už může Argentinec s oběma hráči znovu naplno počítat.

Vše ale tak růžové není, Simeone se musí obejít bez vykartovaných Juanfrana, Gabiho a Ardy Turana, tří členů obvyklé úvodní jedenáctky. Fran Mérida navíc v Evropě hrát nemůže. Domácí lodivod má naproti tomu k dispozici všechny své klíčové muže.

V Hannoveru bude uveden míč do pohybu ve 21:05, rozhodčím bude Angličan Mark Clattenburg.

Pravděpodobná sestava Atlética: Courtois; Perea, Miranda, Godín, Filipe; Mario Suárez, Tiago, Diego; Salvio, Adrián a Falcao.

Valencia - AZ Alkmaar, 21:05

Nejtěžší pozici ze španělských zástupců má Valencia, která jako jediná musí otáčet nepříznivý výsledek z úvodního čtvrtfinálového duelu. Na půdě AZ Alkmaar Netopýři padli 0-1, nyní proto doufají v kouzlo Mestally.

Svěřencům Unaie Emeryho nejde jenom o postup do semifinále Evropské ligy, ale také o udobření fanoušků, jejichž nervy a trpělivost mužstvo v posledních týdnech špatnými výkony pravidelně zkouší. Všichni však společně doufají v happy-end.

Trenér Valencia musí na některých postech sestavy hledat náhradní řešení, neboť postrádá několik stabilních členů úvodní jedenáctky. Mimo hru jsou z různých důvodů Banega, Albelda, Víctor Ruiz, Miguel, Bruno a Canales. U hostů se oproti úvodnímu duelu očekává jediná změna, a sice zařazení Viergevera, jenž se vrací po tresu, do hry od první minuty.

Mestalla bude hostit napínavé utkání od 21:05, na fair-play bude dohlížet Čech Pavel Královec.

Pravděpodobná sestava Valencie: Diego Alves; Barragán, Rami, Dealbert, Jordi Alba; Mehmet Topal, Tino Costa, Feghouli, Mathieu; Jonas a Soldado.

Athletic - Schalke, 21:05

Fotbalisté Schalke doufají ve fotbalový zázrak. Tomu by se totiž rovnalo, kdyby na San Mamés dokázali smazat dvougólové manko z úvodního utkání čtvrtfinále Evropské ligy. Katedrála je pro podobné prosby obvykle ideálním místem, me však ta v Bilbau, kde vládnou po úspěchu hladoví baskičti psi.

Athletic je po výhře 4-2 ze stadionu Schalke blízko postupu, kterým by si získal další kus srdce fotbalových fanoušků. Marcelo Bielsa udělal z bojovníků tým, jenž nadchl Evropu nejen výsledky proti Manchesteru United, ale zejména předváděnou hru.

A další výkon na jedničku se Argentinec pokusí v tradiční sestavě, jednou z mála změn bude vysunutí Javi Martíneze do zálohy na úkor vykartovaného Iturraspeho, čímž se uvolní místo na stoperu pro Ekizu. Fuchs a Hildebrand jsou absence Schalke. San Mamés chystá velké přijetí pro Raúla Gonzáleze, právě kdysi madridské číslo sedm bude společně s Huntelaarem největší hrozbou pro domácí obranu.

V Bilbau bude zápas rozehrán pět minut po deváté večerní hodině, mužem v černém bude Ital Nicola Rizzoli.

Pravděpodobná sestava Athleticu: Iraizoz; Iraola, Amorebieta, Ekiza, Aurtenetxe; Javi Martínez, Ander Herrera, De Marcos; Susaeta, Muniain a Llorente.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace