Preview druhých zápasů osmifinále Evropské ligy

Athletic bude spoléhat na Muniaina a Llorenteho (© marca.es)

Podaří se španělským zástupcům proměnit dobré výchozí pozice v přesun do čtvrtfinále?

PSV Eindhoven - Valencia, 19:00

Valencia směřovala v prvním utkání proti PSV na Mestalle k hladké výhře, v závěrečných minutách však Netopýři polevili a nizozemský celek dokázal stáhnout manko z 0-4 na 2-4, což mu do odvety dává naději.

Svěřence Unaie Emery čeká na Phillips Stadion bouřlivá atmosféra, situaci kouči Valencie neulehčují ani absence, a to zejména pokud jde o defenzivu. Víctor Ruiz pokračuje zraněný a fit není ani Rami, jehož start je nejistý. Emery proto vedle Dealberta zkoušel na tréninku Mehmeta Topala.

K dispozici není Valencii ani její útočné eso Roberto Soldado. Vykartované číslo devět se pokusí zastoupit Aritz Aduriz, jenž střídá slabší okamžiky s lepšími.

Pokud Valencia nechce v Nizozemsku trpět, bude muset hrát ofenzivně, neboť hlavním problémem PSV zůstává práce obrany.

Výkop je v 19 hodin, rozhodčím bude William Collum ze Skotska.

Pravděpodobná sestava Valencie: Diego Alves; Bruno, Mehmet Topal, Dealbert, Jordi Alba; Albelda, Tino Costa, Feghouli, Piatti; Jonas a Aduriz.

Athletic - Manchester United, 19:00

Jedenáct Lvů na hřišti, dalších čtyřicet tisíc v hledišti a jeden společný sen - postup přes slavný Manchester United. Athletic zvítězil v Divadle snů po úžasném výkonu 3-2 a vytvořil si tak možná nadějnější pozici do domácí odvety, než sám doufal.

A kde jinde věřit ve fotbalové sny než v Katedrále, kde se opět očekává kouzelná atmosféra. Pokud Baskové neudělají druhý krok, ten první z Manchesteru upadne v zapomnění...

Marcelo Bielsa uslyšel od lékařů dobré zprávy, Fernando Llorente bude moci nastoupit. Vytáhlého útočníka trápily zdravotní potíže a jeho účast v utkání dlouho visela ve vzduchu. Základní jedenáctka by měla být shodná s tou, která dobyla Old Trafford, tedy se San Josém na místě stopera, přestože Amorebieta je již k dispozici.

Sir Alex Ferguson nechal v Anglii Andersona, Naniho a Phila Jonese, naopak Valencia je připraven hrát. Největší ofenzivní hrozbou bude tradičně Wayne Rooney.

Na San Mamés bude uveden míč do pohybu v devatenáct hodin, na fair-play bude dohlížet Turek Cüneyt Çakir.

Pravděpodobná sestava Athleticu: Iraizoz; Iraola, San José, Javi Martínez, Aurtenetxe; Iturraspe, Ander Herrera, De Marcos; Susaeta, Muniain a Llorente.

Beşiktaş - Atlético, 21:05

Vítejte v pekle. Takovým transparentem přivítali fanoušci Beşiktaşe hráče Atlética Madrid v Istanbulu. Dokáže španělský tým zužitkoval nadějný dvougólový náskok z prvního duelu, v němž na stadionu Vicente Calderóna triumfoval 3-1?

Pokud Atlético bude Atléticem, jaké se ukazuje pod vedením Chola Simeoneho, pak by nemělo mít s postupem problémy. Argentinský kouč vrátil řád do obrany a zároveň se nevzdává útočení. A Los Colchoneros budou v Turecku potřeboval obojí.

Cholo stále nemůže využít služeb Diega a Tiaga, v základní sestavě by se stejně jako v prvním mači mohl objevit Perea. V útoku by neměla chybět tradiční dvojice Adrián a Falcao, ačkoliv Simeone na tiskové konferenci naznačil, že by mohl upřednostnit rozestavení s jediným forvardem.

Do not může Atléticu hrát i spor záložníka Quaresmy s trenérem Carvalhalem. Podle zpráv tureckých médií dnes Portugalec nenastoupí. Beşiktaş má v týmu přesto několik jmen, která nedovolí Atléticu povolit v koncentraci.

Utkání začíná pět minut po deváté večerní hodině, rozhodovat bude Paolo Tagliavento z Itálie.

Pravděpodobná sestava Atlética: Courtois; Juanfran, Perea, Godín, Filipe; Gabi, Mario Suárez, Salvio, Koke; Adrián a Falcao.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace