Preview druhých zápasů semifinále Copa del Rey

Fanoušci Sevilly (© as.com)

Už jen tři zápasy zbývá odehrát v letošním vydání Královského poháru. Dnes a zítra se dohraje semifinále.

Barcelona - Real Madrid, úterý, 21:00

Přestože je úterý pracovním dnem jako každý jiný, pro fanoušky fotbalu bude svátkem. Obohatí ho totiž další El Clásico, nekončíčí bitva mezi Barcelonou a Realem Madrid. A bitva mezi odvěkými rivaly automaticky znamená, že Copa del Rey je důležitou součástí sezóny.

Pro Real Madrid může Královský pohár sloužit pro udobření fanoušků, kteří jsou naštvaní z velké ligové ztráty na Barcelonu. Katalánci prozměnu vědí, že potřebují předvést lepší výkon, než tomu bylo na San Siru, kde padli 0-2, což je ohrožuje na životě v Lize mistrů.

Jordi Roura, jenž opět zastoupí Tita Vilanovu, jehož léčba v USA se zřejmě ještě protáhne, nemusí řešit problémy při skládání týmu, k dispozici má všechny hvězdy. Očekává se proto, že nastoupí nejlepší jedenáctka s jedinou obměnou, a to pohárovou jedničkou Pintem mezi třemi tyčemi. Roura by však mohl zvolit variantu s Villou, jehož přítomnost proti Seville mužstvu pomohla.

U Realu Madrid je několik otazníků. Benzema, nebo Higuaín? Kaká, nebo Di María? Varane, či Pepe? Nebo oba? Odpovědi budou známy až těsně před výkopem. José Mourinho povolal všechny hráče, a to včetně Ikera Casillase, který ale nemůže nastoupit, neboť stále léčí zlomeninu prstu.

Zápas začíná na Camp Nou v 21 hodin, rozhodčím bude Undiano Mallenco. Zkušený arbitr odpíská své sedmé El Clásico. Jedním z nich bylo finále Copy v roce 2011, kdy vyhrál Real Madrid v prodloužení. Undiano tehdy zvolil benevolentní metr, což hrálo do karet právě Bílému baletu. Lépe rozjetý dvojzápas má však tentokrát Barcelona, když na Bernabéu remizovala v prvním utkání 1-1.

Pravděpodobné sestavy:

Barcelona: Pinto; Dani Alves, Puyol, Piqué, Jordi Alba; Busquets, Xavi, Fàbregas; Pedro, Iniesta a Messi.

Real Madrid: Diego López; Sergio Ramos, Varane, Pepe, Coentrão; Xabi Alonso, Khedira, Di María, Özil; Cristiano Ronaldo a Higuaín.

Sevilla - Atlético, středa, 22:00

Kdo se ve finále Královského poháru postaví Realu Madrid, který zdolal Barcelonu? O tom se rozhodne na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána mezi Sevillou a Atléticem. Lepší výchozí pozici mají Madriďané, a to díky domácímu vítězství 2-1.

Pro Sevillu jde o nejlepší možnost, jak zachránit letošní sezónu. Bez ohledu na výsledek finále by si totiž zajistila postup do pohárové Evropy. Ligová realita dává tušit, že prostřednictvím umístění v ní by tento cíl plnili Andalusané velmi těžko.

Ale také pro Atlético je Copa del Rey prioritou. Vidina možného zisku trofeje je velmi lákavá, a to zvláště po předčasném vypadnutí z Evropské ligy. Motivaci Madriďanů ještě zvyšuje jméno finálového soupeře...

Domácí trenér Unai Emery musí udělat změny v sestavě, protože postrádá Emira Spahiće, jenž dolaďuje přestup do Ruska, a Fernada Navarra. Perotti a Trochowski jsou již déle známé absence. Atlético nechalo v hlavním městě Diega Godína, zbytek mužstva je připraven.

Zápas začíná ve 22 hodin, rozhodcovský dres oblékne Fernando Teixeira Vitienes.

Pravděpodobné sestavy:

Sevilla: Beto; Cicinho, Fazio, Botía, Moreno; Medel, Kondogbia, Jesús Navas, Reyes, Rakitić a Negredo.

Atlético: Courtois; Juanfran, Miranda, Cata Díaz, Filipe; Mario Suárez, Gabi, Koke, Arda Turan; Diego Costa a Falcao.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace