Preview druhých zápasů semifinále Evropské ligy

V Atléticu panuje dobrá nálada (© as.com)

Bude mít Španělsko ve finále Evropské ligy jeden tým? Nebo si to rozdají o pohár dva zástupci La Ligy? O tom se rozhodne dnes večer.

Athletic - Sporting Lisabon, 21:05

Baskičtí Lvi doufají v kouzlo Katedrály. Na domácím stadionu totiž musejí svěřenci Marcela Bielsy dohánět jednogólové manko z Lisabonu, které nabrali po prohře 1-2.

Beznadějně vyprodaný stadion bude dvanáctým hráčem mužstva, které je mnohými považované za největšího favorita na pozvednutí trofeje.

Domácí budou muset uhlídat uzdraveného Matíase Fernándeze, bývalého záložníka Villarrealu, či Diega Capela, někdejší objev Sevilly. Naopak Izmailov je neohrozí. Trenér Sportingu Sá Pintu má navíc minulost spojenou s Realem Sociedad, rivalem Athleticu.

Marcelo Bielsa chystá v sestavě dvě změny oproti utkání v Portugalsku. Do středu obrany se vrátí Javi Martínez a kvůli kartám absentujícího De Marcose nahradí v záložní řadě Ibai Gómez. Zbytek týmu bude mít tradiční složení.

Utkání na San Mamé začíná pět minut po deváté večerní hodině, na fair-play bude dohlížet Angličan Martin Atkinson.

Pravděpodobná sestava Athleticu: Iraizoz; Iraola, Amorebieta, Javi Martínez, Aurtenetxe; Iturraspe, Ander Herrera, Ibai Gómez; Susaeta, Muniain a Llorente.

Valencia - Atlético, 21:05

Čiště španělskou záležitostí je druhé semifinále, do jehož odvety jdou v lepší náladě fotbalisté Atlética Madrid. Ti se v prvním duelu proti Valencii prezentovali skvělým výkonem, který však nakonec kvůli nepozornosti v závěru poločasů přinesl vítězství "pouze" o dva góly. A to je ztráta, kterou Netopýři mohou na Mestalle smazat.

Sebevědomí Atlética posílila i poslední ligová výhra nad Espanyolem, při níž exceloval zejména turecký reprezentant Arda Turan. Ten nebude na hřišti chybět ani tentokrát, stejně tak všechny další opory týmu Diega Simeoneho, nepočítáme-li Sílvia a Antonia Lópeze, dvě tradiční ztráty.

Žádné podstatné absence nemusí řešit ani domácí trenér Unai Emery, o jehož budoucnosti na lavičce Valencie se neustále spekuluje, podle mnohých v létě ve funkci skončí. Mimo hru je pouze dlouhodobě zraněný Éver Banega, jenž se stále zotavuje ze střetu s vlastním vozem.

Na Mestalle je výkop naplánován na 21:05, rozhodčím bude Slovinec Damir Skomina.

Pravděpodobné sestavy:

Valencia: Diego Alves; Ricardo Costa, Rami, Víctor Ruiz, Jordi Alba; Albelda, Parejo, Feghouli, Canales; Jonas a Soldado.

Atlético: Courtois; Juanfran, Miranda, Godín, Filipe; Mario Suárez, Gabi, Arda Turan, Diego; Adrián a Falcao.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace