Preview druhých zápasů šestnáctifinále Evropské ligy

Frédéric Kanouté (© marca.es)

Sevillu a o den později Villarreal čekají těžké boje o postup do osmifinále Evropské ligy.

Porto - Sevilla, středa, 18:00

Byly časy, a ne tak dávné, kdy Sevilla byla v Evropě pojmem, ze kterého šel respekt, možná i trochu strach. A to zejména v Poháru UEFA, předchůdci Evropské ligy. Jenže časy se mění a Andalusané velkou část prestiže ztratili. Fotbal je však krásný v tom, že každému dá druhou šanci.

A před ní dnes stojí Sevilla. Je snad lepší způsob, jak ukázat fotbalové Evropě, že Nervionenses jsou stále tady, než otočením zdánlivě ztraceného dvojzápasu s Portem dobytím jeho takřka nedobytného stadionu? Porto letos nepoznalo na své půdě porážku. A pokud tradici potvrdí, postoupí. Sevilla si přeje opak, musí ovšem mazat manko kvůli prohře 1-2 z Pizjuána.

Mezi tři tyče se opět postaví Javi Varas, protože Palop pokračuje mimo hru. Martína Cácerese trápí sval, což by měla být zelená pro Sergia Sáncheze. Marodku doplňuje Romaric. V nominaci je útočník Rodri, nejlepší střelec Segundy B se 17 góly. Portu se vrací Falcao, což ještě posílí jeho už tak smrtící ofenzivu.

Utkání začíná v netradičním středečním čase 18:00, rozhodčím bude Angličan Howard Webb.

Pravděpodobná sestava Sevilly: Javi Varas; Sergio Sánchez, Escudé, Fazio, Fernando Navarro; Medel, Rakitić, Jesús Navas, Perotti; Kanouté a Negredo.

Villarreal - Neapol, čtvrtek, 21:05

Juan Carlos Garrido povede od nástupu do funkce trenéra Villarrealu svůj tým v jednom z nejdůležitějších zápasů. Žlutá ponorka hostí v odvetě šestnáctifinále Evropské ligy Neapol, z jejíž půdy si přivezla nadějnou bezbrankovou remízu. Na El Madrigal tak Garridově partě stačí k postupu jakékoliv vítězství.

Villarreal musí zapomenout na ligové trápení, při kterém podlehl Levante a Deportivu a pouze remizoval v domácím mači s Málagou. Pokusí se o to bez Marcose Senny, jehož zdravotní problémy se opět ozvaly. Karetní trest si odpykává zkušený stoper Carlos Marchena.

Vedle Gonzala se tak do středu obrany postaví Musacchio, srdce záložní řady opět obsadí Bruno a Borja Valero. A o postupové góly by se mělo postarat tradiční duo Nilmar a Rossi.

Hostům bude chybět vykartovaný Aronica. V základní sestavě by se mohl objevit i Víctor Ruiz, ještě před pár týdny opora Espanyolu Barcelona.

Výkop je ve 21:05, rozhodčím bude Cüneyt Çakır z Turecka.

Pravděpodobná sestava Villarrealu: Diego López; Mario Gaspar, Gonzalo, Musacchio, Capdevila; Bruno, Borja Valero, Cani, Cazorla; Nilmar a Rossi.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace