Preview druhých zápasů základních skupin Evropské ligy

Cholo Simeone opět vsadí na plán B (© marca.es)

Evropská liga dnes nabídne zápasy druhého kola základních skupin, do akce jde i trio španělských zástupců.

Hannover 96 - Levante, 19:00

Levante vycestovalo mimo Valencii, což se v letošní sezóně rovná neúspěchu. Granotes prohráli všechny tři venkovní ligové zápasy. Změní nepříznivou bilanci v Evropské lize?

Soupeře k tomu svěřenci Juana Ignacia Martíneze snadného nemají. Není to tak dávno, co sílu Hannoveru poznala Sevilla. Umístit se v Bundeslize na pohárových příčkách, to je dostatečný důkaz fotbalové kvality. Stejně tak jména jako Sergio Pinto, Huszti či Schlaudraff.

Juan Ignacio Martínez bude bojovat o další krok k postupu ze skupiny s několika změnami v sestavy. Juanlu nedocestoval, aby doléčil zdravotní potíže, volno dostali David Navarro, Pape Diop či spojka mezi zálohou a útokem Barkero.

Zápas začíná v 19 hodin, na fair-play bude dohlížet Liran Liany z Izraele.

Pravděpodobná sestava Levante: Keylor Navas; Pedro López, Ballesteros, Héctor Rodas, Juanfran; Dudka, Iborra, Pedro Ríos, El Zhar, Míchel a Gekas.

Sparta Praha - Athletic, 19:00

Pražská Letná, obvykle dějiště nejdůležitějších zápasů v České republice, se oblékne do gala, aby přivítala Athletic, loňského finalistu Evropské ligy, letos však stále hledajícího formu i pohodu.

Sparta se chce poprat o překvapivý výsledek, kterým by si udobřila fanoušky po porážce v derby se Slávií, zatímco cílem Athleticu je nakročit vítězstvím směrem k postupu a alespoň v Evropě začít sezónu úspěšně, neboť v lize se to Lvům nedaří. Také oni prohráli regionální duel, a to s Realem Sociedad.

Marcelo Bielsa na tiskové konferenci pochválil hlučné sparťanské publikum a prozradil, že na hrotu nastoupí Aduriz. Na Llorenteho zbyde pouze místo na lavičce. Íñigo Pérez a Aurtenetxe pokračují na marodce, Ander Herrera je zpět. Domácí se zřejmě budou muset obejít bez nejlepšího útočníka Kweukeho, jenž ulehl s nemocí.

Výkop je v Praze v 19 hodin, rozhodčím bude Portugalec Manuel de Sousa.

Pravděpodobná sestava Athleticu: Iraizoz; Iraola, Gurpegi, Amorebieta, Xabi Castillo; Iturraspe, De Marcos, Susaeta, Isma López, Muniain a Aduriz.

Atlético - Viktoria Plzeň, 21:05

Také Atlético Madrid bude mít stejně jako Athletic českého soupeře, na rozdíl od Lvů se však celek z hlavního města může opřít o výhodu domácího prostředí, v němž přivítá vicemistra Gambrinus ligy.

A pokud se naplní papírové předpoklady, měli by tři body získat Los Colchoneros, kteří jsou možná v nejlepší formě posledních let. Atléticu se daří v lize i v Evropě, Cholo Simeone připravil tým na úvod sezóny znamenitě. Ale pozor na Plzeň, která už vloni v Evropě ukázala, že dokáže zatopit nejednomu favoritovi.

Simeone navíc nepostaví svou elitní jedenáctku. Kromě Radamela Falcaa, jemuž nedovolí start v zápase zranění, nejsou v nominaci ani další hráči, kteří obvykle hrají od první minuty, a sice Arda Turan, Filipe Luis, Juanfran Torres, Miranda a Mario Suárez. Na hřišti Apoelu Tel-Aviv ovšem bylo vidět, že i plán B funguje.

Výkop je na stadionu Vicente Calderóna pět minut po deváté večerní hodině, mužem v černém bude Antony Gautier z Francie.

Pravděpodobná sestava Atlética: Sergio Asenjo; Kader, Godín, Cata Díaz, Domingo Cisma; Gabi, Tiago, Cristian Rodríguez, Koke; Adrián a Diego Costa.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace