Preview: Malta - Španělsko

Sergio Ramos (© marca.es)

Druhý krok na cestě na Euro 2020 mohou Španělé udělat na hřišti Malty, kde se očekává v síti domácích mnoho branek.

To ale za předpokladu, že La Roja vylepší koncovku. Proti Norsku si totiž dokázala vytvořit řadu příležitostí a měla jasně navrch, přesto se do samotného hvizdu strachovala o těsný triumf 2-1.

Vzájemný zápas obou soupeřů z kvalifikace o postup na Euro 1984, který Španělé vyhráli potřebným rozdílem 11 gólů 12-1, stále zůstává živý a obklopují ho zvláštní okolnosti. Podobný výsledek se dnes zřejmě nezrodí, jasné vítězství favorita však s největší pravděpodobností ano.

Zajímavostí je, že mezi třemi tyčemi nastoupí Henry Bonella, syn Johna Bonella, brankáře, jenž v kontroverzním utkání, po němž Malťáné tvrdili, že je někdo otrávil, inkasoval tucet gólů. Raymond Farrugia, další přímý účastník, dnes Maltu trénuje. Pokud jde o sestavu Španělska, ta bude mít stejný základ jako proti Norsku, byť může dojít k mírným korekcím, o nichž má ale jasnou představu zatím jen Luis Enrique.

Utkání začíná ve 20:45 pod dohledem rozhodčího Andrewa Dallase ze Skotska.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace