Preview: Panathinaikos - Barcelona

Pep Guardiola. (© as.com)

Osmibrankovým a zároveň rekordním nášupem v Almeríi povzbuzený španělský šampión FC Barcelona si odlétá ještě více zvednout sebevědomí před nejočekávanějším duelem nové sezóny! Vrchol, stěžejní zápas podzimní části čeká fanoušky příští pondělí, ještě před tím následuje střetnutí s Panathinaikosem, které by podle papírových předpokladů mělo zaručit loňskému semifinalistovi očekávaný postup ze skupiny.

Zápas s Panathinaikosem je pouhopouhým zátiším El Clásica, které se uskuteční příští pondělí. Již několik dní nevyhlížejí fanoušci Blaugranas nic jiného než světoznámé El Clásico. Narozdíl od Realu Madrid, který měl v době zápasu s Ajaxem Amsterdam postup jistý, však musí Barcelona nutně bodovat, aby měla před posledním zápasem s Rubinem Kazaň jistotu postupu. Jak se Barcelona k utkání postaví?

Někdejší skvělý baskický brankář Andoni Zubizarreta před zápasem řekl: "Je pravda, že od té doby, co začala sezóna, každý z nás vyhlíží a čeká na zápas proti Realu Madrid, ale El Clásico by neznamenalo nic bez všech ostatních utkání. Liga mistrů je pro nás životně důležitou částí sezóny, a proto je toto utkání velice důležité pro kvalifikování se do další části, pro první místo ve skupině a pro vůbec veškeré dění, které nás čeká v soutěži," řekl o zápase s loňským řeckým mistrem sportovní ředitel klubu Andoni Zubizarreta, který patří k jedné z brankářských legend španělské kopané, respektive Barcelony.

Panathinaikos se ve skupině krčí až na poslední příčce se ziskem dvou bodů a velice negativní bilancí, které smutně vévodí pouze jeden vstřelený gól a sedm branek inkasovaných. Domácí svatostánek však aténskému celku svědčí, o čemž hovoří i statistika tří proher v poslední osmapadesáti duelech. To však platí pouze pro ligu řeckou, nikoliv pro evropské soutěže, kde Panathinaikos doma již tak suverénní není.

Řecký mistr před nedávnem změnil trenéra kvůli neuspokojivým výsledkům, přičemž Nicose Niopliase nahradil někdejší kouč španělské Málagy Jesualdo Perreira, který byl ze španělského celku vyhozen teprve před nedávnem. Pro Perreiru se jedná o první zápas pod taktovkou dvacetinásobného řeckého šampióna.

Řecký David bude hrát proti španělskému Goliášovi o poslední šanci kvalifikovat se do další části soutěže, k čemuž poslouží pouze vítězství. Barceloně, která by neměla nastoupit v nikterak okrojované sestavě, stačí k jistotě postupu tříbodový zisk, avšak i remíza by mohla být tou potřebnou jistotou před posledním zápasem s ruským Rubinem Kazaň.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace