Preview pátých zápasů základních skupin Evropské ligy

Radamel Falcao a Atlético mají fanoušky i ve Skotsku (© as.com)

Liga mistrů tento týden pauzíruje, evropské kluby přesto poměří síly, na programu je páté kolo základních skupin Evropské ligy. A to i se španělskými zástupci Atléticem a Athleticem.

Celtic - Atlético, středa, 19:00

Atlético Madrid čeká důležitý zápas ve Skotsku. Los Colchoneros zatím vedou pořadí skupiny I, a pokud dnes vyhrají, zajistí si postup do vyřazovací fáze. A na stadionu Celticu jim patří role mírného favorita.

Madriďané musejí být vděčni za nabitý program, neboť mohou dát rychle zapomenout na vysokou prohru v derby s Realem Madrid. Oproti zápasu na Bernabéu už je připraven nastoupit Radamel Falcao, největší útočná hrozba Manzanova výběru.

Není ale jisté, zda-li kouč Atlética využije kolumbijcových služeb od první minuty, nebo jestli ho nechá na lavičce jako žolíka. Do nominace se po operaci kolena vrací i kapitán Antonio López. Levý kraj obrany ale bude podle všeho znovu patřit Filipemu.

Celtic se na Calderónovi prezentoval slabým výkonem, v posledních týdnech však zelenobílí prokázali zlepšení, dnes je navíc budou podporovat desítky tisíc fanoušků v ochozech. Očekává se tvrdá bitva, jako tomu před téměř třiceti lety, kdy se oba soupeři střetli v semifinále tehdejšího Poháru mistrů evropských zemí. Z postupu se tehdy radovalo Atlético. Jak tomu bude dnes?

Na to se začne psát odpověď od 19 hodin, mužem s píšťalkou bude Eric Braamhaar z Nizozemska.

Pravděpodobná sestava Atlética: Courtois; Perea, Godín, Domínguez, Filipe; Gabi, Mario Suárez, Diego; Arda Turan, Adrián a Falcao.

Athletic - Slovan Bratislava, čtrvrtek, 21:05

Athletic přivítá ve čtvrtek v Katedrále bratislavský Slovan. A pokud se naplní papírové předpoklady, měly by zůstat tři body a při příznivém výsledku zápasu mezi Salzburgem a PSG i konečné první místo ve skupině na San Mamés.

Athletic se může pochlubit velmi dobrou formou v Evropě i v domácí soutěži, kde sice o víkendu překvapivě nestačil na Granadu, ale předtím táhl sérii bez porážky. Slovanu se v Evropské lize nedaří, ze čtyř zápasů vydoloval pouze bod.

Marcelo Bielsa zopakoval nominaci z víkendu, ale základní jedenáctka by mohla doznat některých změn. Například proto, že Iraola a De Marcos, dvě tradiční opory, mají svalové potíže a Argentinec možná nebude riskovat vážnější zranění.

Na hrotu by ovšem neměl chybět Fernando Llorente, kterého pak bude tradičně podporovat zejména dvojice mladíků Ander Herrera a Iker Muniain.

Z tábora Slovanu si Baskové musejí dávat pozor zejména na Guédého, autora jediného gólu Slovanu v soutěži, kdy se trefil právě v prvním vzájemném duelu s Athleticem.

Zápas začíná na San Mamés ve 21:05, rozhodčím bude Hannes Kaasik z Estonska.

Pravděpodobná sestava Athleticu: Iraizoz; Iraola, Ekiza, Amorebieta, Aurtenetxe; De Marcos, Javi Martínez, Susaeta, Muniain, Ander Herrera a Llorente.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace