Preview: Portugalsko - Španělsko

Bude se Španělsko znovu radovat? (© marca.es)

Na letošním Euru už zbývá sehrát pouze tři zápasy. První z nich bude úvodní semifinále mezi Portugalskem a Španělskem.

V Doněcku se očekává atraktivní duel dvou zemí z Pyrenejského poloostrova, v němž by neměla být nouze o útočení a zejména góly. Ze strany svěřenců Paula Benta se v tomto směru očekává nejvíce od ve formě hrajícího Cristiana Ronalda, za Španěly bude nejvíce hrozit... To vlastně není již tradičně jasné.

Když už se zdálo, že Vicente del Bosque našel svou útočnou jedničku v Fernandu Torresovi, tak se lodivod národního týmu vrátil proti Francii k rozestavení bez hrotového útočníka, kterého suploval Cesc. Dnes se přece jenom předpokládá návrat k Torresovi.

Zbytek výsledkově dobře fungujícího mužstva se měnit nebude, Del Bosque nemusí řešit žádné absence. Nikdo není vykartovaný a hlášeny nejsou ani ztráty kvůli zdravotním problémům. Casillas nebude chybět mezi třemi tyčemi. A pokud pomůže Španělsku k postupu, přepíše historii. Ještě žádný reprezentant totiž nenasbíral 100 výher, San Iker jich má na kontě 99.

V dresu Portugalska by kromě již zmíněného Cristiana Ronalda měl zlobit nejvíce Nani. V útoku se očekává přítomnost Huga Almeidy na místo Héldera Postigy, pro forvarda Zaragozy totiž turnaj skončil kvůli svalovému zranění.

Pořádné rušno je v médiích už před výkopem. Stránky novin plní kritika směrem ke hře Španělska, která je sice nadmíru úspěšná, ale stále více fotbalové fajnšmekry nudí. Z Portugalska prozměnu zní obava z výběru rozhodčího Cüneyta Çakıra, jenž podle tamějších novinářů nemá dostatečné zkušenosti pro tak důležitý zápas.

Oba celky se naposledy střetly v přátelském utkání na konci roku 2010, kdy Portugalsko jasně zvítězilo 4-0. Jaký výsledek se zrodí tentokrát?

Výkop je v ukrajinském Doněcku ve 20:45. Postupující se ve finále mistrovství Evropy může těšit na lepšího z dvojice Německo - Itálie.

Pravděpodobné sestavy:

Portugalsko: Rui Patrício; Pereira, Pepe, Bruno Alves, Coentrão; Moutinho, Miguel Veloso, Raúl Meireles; Nani, Cristiano Ronaldo a Almeida.

Španělsko: Casillas; Arbeloa, Piqué, Sergio Ramos, Jordi Alba; Xabi Alonso, Busquets, Xavi; Silva, Iniesta a Torres.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace