Preview prvních zápasů čtvrtého předkola Evropské ligy

Diego Forlán (© marca.es)

Tři španělské kluby budou v dnešním programu Evropské ligy v akci.

Ve čtvrtém předkole se hraje o postup do základních skupin soutěže. O to budou usilovat Athletic, Atlético a Sevilla.

Hannover - Sevilla, 20:30

Sevilla nechce zažít další zklamání, vzpomínky na loňský krach s Bragou v předkole Ligy mistrů jsou stále příliš živé. Los Andalusanům letos nepřál, přisoudil jim Hannover.

Německý klub má v kádru několik výborných fotbalistů, schopnosti Abdelleaueho poznali například i čeští reprezentanti v přátelském utkání v Norsku. Ya Konan nebo Rausch jsou dalšími hráči, kteří by se měli starat o to, aby Andrés Palop neměl klidný večer.

Sestava Sevilly mnoho otazníků nenabízí, jedním z největších je, zda-li v útoku dostane přednost osvědčený Frédéric Kanouté, nebo novic Manu del Moral. Spahić, Coke a Trochowski se podle všeho dočkají debutu v oficiálním zápase v dresu nového zaměstnavatele.

Zápas začíná v AWD Areně ve 20:30, rozhodčím bude Nizozemec Bas Nijhuis.

Pravděpodobná sestava Sevilly: Palop; Coke, Spahić, Escudé, Fernando Navarro; Medel, Jesús Navas, Trochowski, Perotti; Manu del Moral a Negredo.

Athletic - Trabzonspor, 21:00

Do Katedrály se vrací pohárová Evrope, prvním, kdo prověří připravenost baskických Lvů na novou sezónu, bude turecký Trabzonspor.

Baskové se představí s novým koučem a vysokými ambicemi. Marcelo Bielsa na lavičce slibuje atraktivní hru. Ta se bude opírat o základí stavební kameny, kterými opět budou Javi Martínez, Fernando Llorente či Iker Muniain. Letos by je měl doplnit Ander Herrera, osmimilionová posila ze Zaragozy.

Andoni Iraola a Castillo jsou mimo hru, což pro Bielsu znamená nutnost improvizovat na krajích obrany, kde se představí zřejmě Gurpegi a Aurtenetxe. Zbytek základní sestavy bude vycházet z loňského ligového ročníku.

Na San Mamés se míč roztočí v 21 hodin. Na fair-play bude dohlížet italský arbitr Daniele Orsato.

Pravděpodobná sestava Athleticu: Iraizoz; Gurpegui, Mikel San José, Amorebieta, Aurtenetxe; Javi Martínez, Muniain, Iturraspe, Ander, Gabilondo a Llorente-

Atlético - Vitória, 22:00 

Atlético Madrid plní stránky novin zejména spekulacemi o změnách v kádru, nyní je ale čas soustředit se na samotný fotbal. To platí i pro Diega Forlána, jenž je spojován s možným odchodem do Interu Milán, kde by mohl nahradit Samuela Eto´oa.

Uruguayský útočník dnes vytvoří útočnou dvojici s Adriánem, ze zálohy je bude podporovat José Antonio Reyes, který je ve skvělé formě, neboť dal tři ze čtyř soutěžních gólů Atlética v dosavadním průběhu sezóny. Do obrany se vrátí Miranda.

Vitória nemá v Evropě velký zvuk, přesto se nevyplatí soupeře předem odepsat, což ostatně potvrdil včerejší zápas Villarrealu proti Odense. Před 24 lety se oba celky setkaly v Poháru UEFA, kde byli úspěšnější Portugalci.

Francouz Clément Turpin bude rozhodčím v zápase, který na stadionu Vicente Calderóna začíná ve 22 hodin.

Pravděpodobná sestava Atlética: Joel; Sílvio, Miranda, Domínguez, Antonio López; Tiago, Gabi, Reyes, Juanfran; Adrián a Forlán.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace