Preview prvních zápasů semifinále Copa del Rey

Atlético čeká souboj se Sevillou (© as.com)

Letošní ročník Copa del Rey nabídne už jen pět zápasů. Dnes začínají semifinálové duely.

Real Madrid - Barcelona, 21:00

Co by to bylo za Královský pohár, kdyby v něm chybělo slavné El Clásico. Souboj Realu Madrid a Barcelona slibuje tradičně třaskavou podívanou a hlavně góly, o které není v posledních vzájemných zápasech nouze.

Měli by je střílet Cristiano Ronaldo, jenž skóroval v šesti posledních zápasech proti Barceloně a úvod roku ho zastihl v úžasné formě, a Lionel Messi, který i nadále překonává všechny možné rekordy a o víkendu se proti Osasuně trefil hned čtyřikrát.

Pro Bílý balet jde o možnost, jak ukázat, že rozdíl mezi ním a odvěkým rivalem není tak velký, jak říká patnáctibodové manko v lize. Barcelona je však připravena využít možnosti nasypat další hrstku soli do bolavých ran neoblíbeného soupeře.

Dnes půjde o souboj brankářů. V domácí svatyni bojují při zranění Ikera Casillase o místo Adán a nově příchozí Diego López, více šancí na start v základní sestavě má první jmenovaný. Za hosty nastoupí José Manuel Pinto, tradiční pohárová jednička.

Domácí musejí řešit problémy, protože Mourinho nemohl povolat zraněného Pepeho a vykartované Sergia Ramose, Di Maríu a Coentrão. V top kondici navíc stále není Marcelo. To si vyžádá alternativní složení obrany, která může být nejzranitelnějším článkem sestavy.

Jordi Roura, jenž na lavičce opět zastoupí Tita Vilanovu, naopak potíže přo skládání týmu nemá. Na Bernabéu by hosté měli vyběhnout v plné síle.

Pravděpodobné sestavy:

Real Madrid: Adán; Arbeloa, Varane, Albiol, Marcelo; Khedira, Xabi Alonso, Callejón, Özil; Cristiano Ronaldo a Benzema.

Barcelona: Pinto; Dani Alves, Piqué, Puyol, Jordi Alba; Busquets, Xavi, Fàbregas; Pedro, Iniesta a Messi.

Atlético - Sevilla, čtvrtek, 22:00

Druhé semifinále Královského poháru nabídne reprízu finále z před tří let. Tehdy se z vítězství radovali Andalusané, kteří po vítězství 2-0 pozvedli pohár nad hlavu. Tentokrát jsou ale favoritem Los Colchoneros, jímž vychází sezóna na všech frontách.

Mužstvo Chola Simeoneho je v lize na druhém místě za Barcelonou, dále pokračuje i v Evropské lize. A touží po úspěchu také v Copa del Rey. Pro Sevillu je pohár nejschůdnější cestou do Evropy, protože v lize na tom jsou Nervionenses.

Zatímco Atlético se chce pomstít za finále z Barcelony, Sevilla má na soupeře pifku za úvodní ligový duel letošní sezóny, kdy na Calderónovi utrpěla po slaboučkém výkonu debakl 0-4.

Cholo Simeone nemohl povolat Radamela Falcaa, jehož zdravotní stav ještě není stoprocentní. V útoku proto nastoupí Diego Costa. 

Hosté se představí bez zraněné trojice Palop, Perotti a Trochowski. Největší otazník je v brance, kde bojují o pozici čerstvě "povýšený" Julián a nově příchozí Beto.

Pravděpodobné sestavy:

Atlético: Courtois; Juanfran, Miranda, Godín, Filipe; Mario Suárez, Gabi, Koke, Arda Turan; Adrián a Diego Costa.

Sevilla: Julián; Cicinho, Fazio, Spahić, Fernando Navarro; Medel, Kondogbia, Jesús Navas, Reyes, Rakitić a Negredo.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace