Preview prvních zápasů šestnáctifinále Evropské ligy

Do boje jde i Valencia (© marca.es)

Play-off Evropské ligy začíná, v akci jsou i tři španělští zástupci.

Lokomotiv Moskva - Athletic, 18:00

Těžký test čeká na baskické Lvy z Athleticu, kteří se v souboji s Lokomotivem Moskva nebudou muset vyrovnat pouze se soupeřem, ale také s chladným počasím a umělým trávníkem stadionu Lužniki, kam bylo utkání právě kvůli nevlídným podmínkám přeloženo.

Marcelo Bielsa vyšle na hřiště tradičně nejsilnější jedenáctku, v níž by nemělo dojít k žádnému překvapení. Oproti ligovému střetnutí s Betisem by se do základní sestavy měl vrátit Ander Herrera, a to na úkor Íñiga Péreze.

Že Bielsa bere zápas velmi vážně, dokazují i tréninkové pomůcky, které cestovaly společně s týmem. Argentincův asistent Claudio Vivas pak pečlivě přeměřoval umělý trávník.

Lokomotiv má kvalitní tým, v soutěži se střelecky daří Sychevovi, na jehož kontě je už šest branek. Právě on by měl nejvíce zaměstnávat Javi Martíneze a Amorebietu, stoperskou dvojici Athleticu.

Zápas začíná v 18 hodin, na fair-play bude dohlížet Rumun Ovidiu Alin Hategan.

Pravděpodobná sestava Athleticu: Iraizoz; Iraola, Javi Martínez, Amorebieta, Aurtenetxe; Iturraspe, De Marcos, Ander Herrera, Susaeta, Muniain a Llorente.

Lazio Řím - Atlético, 19:00

Atlético Madrid se pod vedením Chola Simeoneho změnilo. Nevýrazný a pod Manzanem tápající tým dostal novou krev do žil, což přineslo nejen zlepšení herního projevu, ale hlavně výsledky. Los Colchoneros se v lize vrátili do boje o Ligu mistrů, k potvrzení jejich zmrtvýchvstání však stále něco chybí.

A to jeho potvrzení i v Evropě. K tomu má Simeone ideální šanci v Říme, kde na Atlético čeká v prvním utkání šestnáctifinále Evropské ligy Lazio, které prožívá velmi dobrou sezónu, neboť s Juventusem a AC Milán bojuje o ligový titul.

Cholo bude tradičně spoléhat na obranu, které pod jeho vedením funguje zatím dokonale. Atlético ani v jednom ze šesti zápasů neinkasovalo. A to může být ve venkovních zápasech Evropské ligy klíčový faktor.

Neočeká se, že by Argentinec nějak výrazně obměnil základní sestavu, která si o víkendu vylámala zuby na brankáři Racingu Toñovi. Tiago a Antonio López jsou na marodce.

Rocchi, Brocchi, Alfaro, Cana, Mauri a Dias jsou početné absence Lazia, jehož hru by měl dirigovat Hernanes, jeden z nejlepších fotbalistů italské ligy. Gólové nebezpečí pak představuje nestárnoucí Němec Klose.

V Říme bude uveden míč do pohybu v 19 hodin, mužem v černém bude Čech Pavel Královec.

Pravděpodobná sestava Atlética: Courtois; Juanfran, Miranda, Godín, Filipe; Mario Suárez, Gabi, Arda Turan, Diego; Adrián a Falcao.

Stoke City - Valencia, 21:05

Také třet španělský zástupce ve vyřazovací části Ligy mistrů začíná venkovním zápasem. Na Valencii čeká zkouška v Anglii, která může hodně bolet. Soupeřem Netopýrů je Stoke City.

Pokud je některý tým Premier League stále věrný anglickému stylu hry, pak je to Stoke. Maximální nasazení, tvrdé zákroky, jeden centrovaný míč za druhým... To vše čeká na Valencii, která musí překousnout zklamání z vyřazení z Ligy mistrů. I v Evropské lize jde o cennou trofej.

Největší ztrátou je pro Unaie Emeryho levý bek Jordi Alba, jehož vyřadilo ze hry virové onemocnění. Ricardo Costa, Parejo a Barragán seznam absencí doplňují, v jejich případě jde ale o rozhodnutí trenéra. Vrací se Pablo Hernández.

Největší pozornost z dresu soupeře si určitě zaslouží Peter Crouch. Právě vytáhlý útočník by měl být zakončovatelem, na něhož budou mířit balóny z jedné i druhé lajny. Zejména Adil Rami, jenž by měl být s tímto dlouhánem nejčastěji v souboji, se musí mít na pozoru.

Zápas začíná ve 21:05, s píšťalkou bude po trávníku běhat dánský arbitr Peter Rasmussen.

Pravděpodobná sestava Valencie: Diego Alves; Miguel, Rami, Víctor Ruiz, Mathieu; Albelda, Banega, Feghouli, Piatti; Jonas a Soldado. 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace