Preview prvních zápasů základních skupin Evropské ligy

Marcelo Bielsa doufá v tři body (© as.com)

Liga mistrů zakončila první kol zápasů v základních skupinách, pozornost tak přechází na Evropskou ligu. V akci budou i hráči Athleticu a Atlética.

Slova Bratislava - Athletic, 19:00

Baskičtí Lvi odcestovali na Slovensko, kde od devatenácté hodiny změří síly se Slovanem Bratislava. Španělský celek jde do utkání v roli favorita. Slovan je ale nebezpečným týmem, o čemž svědčí i fakt, že v předkole vyřadil slavný AS Řím.

Marcelo Bielsa tentokrát odloží stranou experimenty, kterými zatím naplnil své působení v Bilbau. V základní sestavě se tak poprvé objeví Andoni Iraola, Carlos Gurpegi se vrátí na pozici záložníka. Mikel San José a Ander Herrera jsou dvě citelné ztráty Lvů.

V dresu Slovanu bude chybět obránce Čikoš, hodně nejistý je start útočníka Halenára. O góly by se proto měl starat zkušený a fotbalovou Evropou protřelý Šebo.

Izraelčan Alon Yefet začne svým hvizdem utkání v 19 hodin.

Pravděpodobná sestava Athleticu: Iraizoz; Iraola, Ekiza, Amorebita, De Marcos; Javi Martínez, Gurpegi, Gabilondo, Muniain, Iturraspe a Llorente.

Atlético - Celtic, 21:05

Nový projekt Gregoria Manzana čeká v pohárové Evropě první zatěžkávací test, Los Colchoneros se v prvním utkání základní skupiny Evropské ligy střetnou na Calderónovi se slavným Celticem.

Vstup Madriďanů do sezóny vyvolal některé otázky, odpovědi na ně by měly přinést další týdny. V létě došlo k mnoha změnám, které potřebují čas.

Na hrotu útoku domácích opět nebude chybět Radamel Falcao, jehož bude podporovat ze zálohy Diego, který zanechal na Mestalle velmi dobrý dojem. Arda Turan si rovněž dělá zálusk na start v základní sestavě. Sílvio, Joel, Filipe, Juanfran či Pulidou jsou některé nečekané absence.

Celtic přicestoval do Španělska bez Stokese, o překvapení se na stadionu Vicente Calderóna chce pokusit se Samarasem v útoku a velmi dobrou formou z domácí soutěže.

Utkání začíná ve 21:05, rozhodčím bude Dán Peter Rasmussen.

Pravděpodobná sestava Atlética: Courtois; Perea, Godín, Domínguez, Antonio López; Gabi, Tiago, Mario Suárez; Reyes, Diego a Falcao.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace