Preview prvních zápasů základních skupin Evropské ligy

Miroslav Đukić (© marca.es)

Základní skupiny Evropské ligy začínají prvními zápasy, do akce jdou i tři zástupci španělské La Ligy.

Valencia - Swansea City, 19:00

Valencia začne působení v Evropě domácím utkáním proti Swansea City, která hraje anglickou Premier League. Kádr Swansea je plný hráčů, kteří v minulosti působili v Primeře, český fanoušek pak jistě bude znát útočníka Bonyho.

Netopýrům se vstup do sezóny nepovedl a fanouškům už začíná docházet trpělivost. Samotní hráči si jsou vědomi, že potřebují změnit přístup k zápasům a Evropská liga může být dobrou terapií.

Očekává se, že v dresu Valencie dostane příležitost několik fotbalistů, kteří nehráli pravidelně v lize. Za hosty nenastoupí Pablo Hernández, někdejší Netopýr má zdravotní potíže.

Výkop je na Mestalle v 19 hodin, rozhodčím bude Belgičan Serge Gumienny.

Pravděpodobná sestava Valencie: Guaita; Barragán, Rami, Mathieu, Guardado; Banega, Javi Fuego, Canales; Feghouli, Fede a Hélder Postiga.

Betis - Olympique Lyon, 21:05

Kromě Valencie budou v Evropské lize hájit čest Španělska ještě dva sevillské kluby. Betis začne působení v soutěži těžkým duelem s Lyonem.

Verdiblancos si v posledních letech prošli hodně těžkým obdobím, o to větší je jejich motivaci a touha ukázat Evropě, že fotbal hrát umějí.

Pepe Mel může počítat s uzdravenou dvojicí Verdú a Rubén Castro, není však jisté, zda-li se objeví v základní sestavě. Ta by se mohla od té obvyklé ligové na několika místech lišit. Útočnou hrozbou Lyonu bude Gomis. Real Sociedad ukázal Betisu cest, jak francouzský celek zdolat, když jej vyřadil z předkola Ligy mistrů.

Na stadionu Benita Villamarína bude uveden balón do pohybu ve 21:05, na fair-play bude dohlížet Stefan Johannesson ze Švédska.

Pravděpodobná sestava Betisu: Andersen; Juanfran, Perquis, Amaya, Dídac; Salva Sevilla, Nosa, Verdú, Vadillo; Rubén Castro a Chuli.

Estoril - Sevilla, 21:05

Druhý zástupce Andalusie, Sevilla FC, se představí v prvním utkání základní skupiny na hřišti soupeře, a sice v portugalském Estorilu.

Sevilla postoupila do Evropské ligy, přestože skončila v lize až devátá. Letos doufají Nervionenses v lepší umístění, zatím se ale krčí na chvostu tabulky a první dojmy z nového projektu jsou nepřesvědčivé.

Kontinentální soutěž může Emeryho týmu pomoci najet na správnou kolej. Kouč Sevilly povolal i útočníka Rusesca, se kterým zatím nepočítal. Úvodní jedenáctka bude až na malé úpravy souhlasit s tou, která bojuje v La Lize.

Střetnutí začíná ve 21:05, mužem v černém bude Alon Yefet z Izraele.

Pravděpodobná sestava Sevilly: Javi Varas; Diogo, Cala, Mbia, Fernando Navarro; Iborra, Trochowski, Vitolo, Rabello, Marin a Bacca.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace