Preview: Real Madrid - Atlético

Copa del Rey (© as.com)

Zatímco ligový mistr letošní sezóny je již známý, o držiteli trofeje pro vítěze Královského poháru se rozhodne dnes večer.

Stadion Bernabéu bude našlapaný k prasknutí, uvidí totiž atraktivní městské derby mezi Realem Madrid a Atléticem Madrid. Fanoušci si za očekávaný šlágr museli připlatit, nejdražší vstupenky se oficiálně prodávaly až za 275 eur, což je nejdráže v historii soutěže.

Bernabéu je sice domácím stadionem Realu Madrid, tentokrát ale bude počet příznivců na tribunách vyrovnaný, neboť pro oba kluby byl uvolněn shodný počet lístků.

Bílý balet neprohrál s Atléticem už dlouhých 14 let. Pětadvacet šancí Los Colchoneros od té doby promarnili. Dočkají se dnes? Naději jim dává historie. S Realem Madrid se totiž ve finále Copy setkali čtyřikrát, z toho třikrát odešli jako vítězové. Pokaždé na Bernabéu.

Více trofejí má ale Real Madrid. V Copa del Rey triumfoval osmnáctkrát, zatímco Atlético dosáhlo přesně na polovinu pohárů, tedy devět.

Hráči obou celků i bookmakeři se shodují, že favoritem jsou Blancos, ale také Atlético má kvalitu na to, aby udělalo poslední krok. Jedinou důležitou absencí napříč oběma kádry je stoper domácích Varane, prakticky jediným otazníkem, zda-li dá Mourinho důvěru Modrićovi či Khedirovi.

Utkání začíná na Bernabéu ve 21:30, rozhodčím bude Clos Gómez.

Pravděpodobné sestavy:

Real Madrid: Diego López; Essien, Albiol, Sergio Ramos, Coentrão; Xabi Alonso, Modrić, Di María, Özil; Cristiano Ronaldo a Benzema.

Atlético: Courtois; Juanfran, Miranda, Godín, Filipe; Mario Suárez, Gabi, Koke, Arda Turan; Diego Costa a Falcao.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace