Preview: Real Madrid - Manchester City

Prolomí Real Madrid ofenzivní prokletí?

Velkolepou sešlost šampiónů nejlepších soutěží kulaté planety nazítří hostí stařičký kotel Chamartín, na jehož pažitu odehrají epickou bitvu hvězdné týmy Realu Madrid a Manchesteru City. Zatímco Citizens zpočátku tuzemské soutěže válí, madridští oponenti paběrkují kdesi v ústraní a potýkají se s nevýslovnou krizí.

Problematičnost stavu Blancos můžeme hodnotit ze dvou pohledů - logicky z pozitivní i negativní roviny. Prvou lze demonstrovat na faktu, že i loni Mourinhovci v prvních kolech strádali a nechali úhlavního konkurenta Barçu utéct, avšak z pozice lovce se během října dostal do pozice lovné zvěře, a nakonec bral titul. 

Nepříznivý pohled zajisté opovrhuje loňským úspěchem a směřuje k nynějšímu statutu. Blaugranas na konkurenta chovají osmibodový náskok, jenž se při majestátu obou klubů jeví či může zdát jako rozhodující. Situaci nepřidává ani Cristiano Ronaldo, o jehož smutné kauze čtenáři jistojistě nějakou tu zmínku zaslechli. 

Družstvu se opravdu nedaří, což potvrzují prohry s podprůměrným Getafe a zlepšujícím se dvojnásobným vítězem Poháru UEFA Sevillou, která v posledních třech letech dosti strádala. Klíčovým prvkem neúspěchů se zdá býti neproduktivní a tápající ofenzivní složka, jež v minulém ročníku trhala rekordy. 

Citizens oproti soupeři ještě neprohráli, ačkoliv zejména ve venkovních utkání prozatím zbytečně ztrácí. Na rozdíl od Mourinha, jež má k dispozici všechny opory celku, musí strojvedoucí manchesterské mašiny Roberto Mancini oželet hned trojlístek fotbalistů - defenzivního záložníka Jacka Rodwella, Micaha Richardse a Pabla Zabaletu, debutu se dočká letošní novic Maicon. Mourinho nasadí očekávanou jedenáctku, v níž bude scházet v utkání se Sevillou přímo otřesný Ángel Di María. 

Roberto Mancini na Merengues vyrukuje s očekávanými tvářemi, na rozdíl od Mourinha neváhá zprvu nasadit dvojici hrotů v podobě Agüera a Téveze v tradičním rozestavení 4-2-2-2. Portugalský oponent již léta letoucí preferuje rozestavení 4-2-3-1, tentokráte na hrotu s francouzským internacionálem Karimem Benzemou, jenž nutně potřebuje prolomit střeleckou smůlu. Prolomí Real Madrid letošní otřesnou sérii? Anebo City odvezou z trávníku úhlavního postupového konkurenta cenné body?

Pravděpodobná sestava Realu Madrid 
Iker Casillas - Marcelo, Pepe, Sergio Ramos, Álvaro Arbeola - Sami Khedira, Xabi Alonso - Cristiano Ronaldo, Luka Modrič, Mesut Özil - Karim Benzema

Pravděpodobná sestava Manchesteru City
Joa Hart - Gael Clichy, Joleon Lescott, Vincent Kompany, Maicon, Gareth Barry, Yaya Touré - Samir Nasri, David Silva - Sergio Agüero, Carlos Tévez

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace