Preview: Real Madrid - Manchester United

Poslední vzájemný duel mezi Realem Madrid a Manchesterem United (© telegraph.co.uk)

Real Madrid vstupuje do play-off letošního ročníku Ligy mistrů zápasem proti Manchesteru United.

Podle mnohých jde o nejatraktivnější duel osmifinále. V prvním utkání bude mít výhodu domácího prostředí Bílý balet, jemuž bookmakeři přisuzují roli favorita, přestože v domácí soutěži se podstatně lépe daří Manchesteru United.

Zatímco Rudí ďáblové kráčí za titulem, Real Madrid už bitvu o ligový trůn vzdal a soustředí se na poháry. Fanoušci i hráči věří, že letos je konečně rok, kdy se podaří dosáhnout na desátý triumf v Lize mistrů.

Spoléhat se přitom bude na Cristiana Ronalda, jenž prožívá jednu z nejlepších částí kariéry. Dnes bude hvězda Realu Madrid pod drobnohledem, neboť s Manchesterem United jej spojuje dlouholetá minulost. Zatímco Angličané doufají, že CR7 bude svázán nervozitou a nostalgií, v hlavním městě Španělska prozměnu věří, že ho prestižní duel ještě více nakopne.

V sestavě domácích nebude chybět ani Xabi Alonso, přestože jeho zdravotní problémy ještě nejsou zcela doléčené. Mourinho tak může postavit s výjimkou zraněného Ikera Casillase svou elitní jedenáctku. 

Hostující celek nemá o nic slabší útok než Blancos. Wayne Rooney a Robin van Persie, to jsou kanonýři světové úrovně. V brance nebude chybět David de Gea, jenž na ostrovy zamířil z Atlética Madrid. Paul Scholes zůstal v Manchesteru.

Poslední vzájemné měření sil v Lize mistrů přineslo před deseti lety strhující podívanou. Po výsledcích 3-4 a 3-1 se z postupu radoval Real Madrid. Jak tomu bude tentokrát?

Atraktivní střetnutí začíná na Bernabéu ve 20:45, na fair-play bude dohlížet Němec Felix Brych.

Pravděpodobné sestavy:

Real Madrid: Diego López; Arbeloa, Sergio Ramos, Pepe, Coentrão; Xabi Alonso, Khedira, Di María, Özil; Cristiano Ronaldo a Benzema.

Manchester United: De Gea; Rafael, Ferdinand, Vidić, Evra; Carrick, Cleverley, Valencia, Jones, Rooney a Van Persie.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace