Preview: Real Madrid - Tottenham

Real Madrid - Tottenham (© soccerpic.net)

Real Madrid se v rámci čtvrtfinále Ligy mistrů představí na Santiagu Bernabéu, kde ho čeká těžký souboj s Tottenhamem o postup mezi 4 nejlepší celky starého kontinentu.

Real Madrid o víkendu podlehl doma Sportingu Gijón a jeho sen o ligovém titulu se rozplývá jako pára nad hrncem. Ztráta na vedoucí Barcelonu se zvětšila a jen zázrak by pomohl Bílemu baletu získat dlouho očekávaný titul. Svou pozornost tak může upřít na Ligu mistrů. Soutěž, ve které je historicky nejúspěšnějším týmem s celkovým počtem 9 titulů. Poslední se však datuje do roku 2002 a do éry slavných Galácticos. Ve čtvrtfinále se Real představí po dlouhých 7 letech.

Domácí trenér José Mourinho bude postrádat zraněné Benzemu, Gaga a Pedra Leóna, v sestavě nechybí Cristiano Ronaldo, Kaká a Marcelo, kteří se v minulém týdnu potýkali se zraněním. Real by se tak měl představit v klasické sestavě, bránu bude jistit Casillas, stoperskou dvojici tvoří Pepe a Carvalho a na krajích obrany se představí Ramos a Marcelo. Ve středu zálohy se představí Xabi Alosno s Khedirou, na křídlech se budou prohánět Di Mária a Cristiano Ronaldo, před nimi nastoupí Özil a na hrotu Adebayor.

Tottenham se v lize trápí a účast v příštím ročníku Ligy mistrů se jim vzdaluje. S Realem Madrid se Tottenham střetl v sezóně 84/85 ve čtvrtfinále Poháru vítězů poháru, ve kterém vyhrál španělský celek. Tottenham navíc musí počítat padlé hráče. Největší ztráty hlásí defenziva. Zranění jsou King, Woodgate, Kaboul a Hutton. Do zápasu nezasáhnou ani zranění záložníci Pienaar a Kranjčar. Nejistý je start Gallase, naopak rychlík Bale hlásí návrat a je připraven provětrat obranu Realu.

"Samozřejmě, že to bude těžký zápas. Hrajeme proti Realu Madrid. Pokud chceme uhrát dobrý výsledek, musíme hrát lépe než o víkendu proti Wiganu," prohlásil manažer Spurs Harry Redknap. "Necítíme žádný tlak. V téhle fázi soutěže už s náma nikdo nepočítal. Máme velkou šanci vyhrát," dodal.

Tottenham by se měl představit v následující sestavě: V bráně Gomes, na stoperech Dawson s Bassongem, na krajích obrany Corluka a Assou-Ekotto. Na středu zálohy se představí Modrič a Huddlestone, na křídlech budou lítat Lennon a Bale a před nima bude bývalý hráč Realu Van der Vaart. Na hrotu se bude bít Crouch.

Zápas začíná dnes ve 20:45 na stadionu Santiago Bernabéu v Madridu a řídit ho bude německý sudí Felix Brych.

Pravděpodobné sestavy:

Real Madrid: Casillas; Sergio Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo; Xabi Alonso, Khedira, Özil, Di María; Cristiano Ronaldo a Adebayor.

Tottenham: Gomes; Ćorluka, Dawson, Bassong, Assou-Ekotto; Huddlestone, Modrič, Lennon, Bale, Van der Vaart a Crouch.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace