Preview šestých zápasů základních skupin Evropské ligy

Raúl Fernández doufá, že si dnes zachytá (© as.com)

Athletic a Atlético zakončí úspěšnou pouť základními skupinami Evropské ligy, na programu jsou šesté a zároveň poslední zápasy.

PSG - Athletic, středa, 19:00

PSG šlo do letošní sezóny s bohatým majitelem, s nímž jsou spojené i vysoké ambice. Athletic má šanci přispět k tomu, aby nebyly naplněné. V prvním utkání Baskové francouzského soupeře jasně přehráli a zvítězili 2-0, i proto se PSG ocitlo na hranici vypadnutí.

Zatímco zástupce Ligue 1 dnes hraje o vše a potřebuje nutně zvítězit, Athletic už má jisté první místo ve skupině a může brát zápas jako příjemný výlet do Francie s šancí pro hráče, kteří nenastupují pravidelně.

A Marcelo Bielsa potvrdil, že nejsilnější sestavu dnes na trávník nevyšle. Vykartovaný je Javi Martínez, zranění Fernandové Llorente a Amorebieta a v Bilbau zůstali i Óscar de Marcos a Ander Herrera. V záloze čeká příležitost na Íñiga Pérez, a pokud předvede výkon jako na Pizjuánu, mohou Lvi pomýšlet na body i se sestavou s několika náhradníky.

Obrana Athleticu si musí dávat pozor zejména na Kevina Gameira, jenž už letos nasbíral devět ligových gólů a dobře si rozumí s Pasotrem, nebo Neného.

Výkop je ve středu v 19 hodin, rozhodčím bude Matej Jug ze Slovinska.

Pravděpodobná sestava Athleticu: Raúl Fernández; Iraola, Mikel San José, Ekiza, Aurtenetxe; Iturraspe, Íñigo Pérez, Susaeta, Gabilondo, David López a Toquero.

Atlético - Rennes, čtvrtek, 21:05

Atlético v době, která vyvolává více otázek než odpovědí a chod klubu připomíná chaos, hostí v posledním zápase základní skupiny Evropské ligy Rennes. Los Colchoneros chtějí napravit dojem ze zpackaného ligového utkání proti Espanyolu.

A Madriďanům jde o hodně, a sice o první místo ve skupině. To má o to větší váhu, že zaručuje vyhnutí se Manchesteru United a Manchesteru City, překvapivým odpadlíkům z Ligy mistrů, v prvním kole play-off. Aby ho dosáhlo, musí Atlético vyhrát nebo alespoň remizovat.

Zápas je důležitý i pro Gregoria Manzana. Toho sice sportovní ředitel klubu Caminero ve funkci potvrdil, podle španělských médií tak ale učinil pouze kvůli tomu, že ještě nenašel nástupce. Manzano stojí před jednou z posledních možností, jak posílit svůj kredit natolik, aby nepřišel o práci.

Do nominace Atlética se vrací José Antonio Reyes, křídelník, jehož přestup do Turecka je stále žhavým tématem, ale zřejmě nenastoupí od první minuty. V záloze bude chybět, který pyká za karty.

Z dresu Rennes v prvním vzájemném utkání nejvíce zaujal Montaño. Kolumbijec vynikal svou silou a bojovností, což jsou atributy, které na Atlético platí.

Zápas začíná na stadionu Vicente Calderóna ve čtvrtek ve 21:05, mužem v černém bude Kristinn Jakobsson z Islandu.

Pravděpodobná sestava Atlética: Courtois; Perea, Domínguez, Godín, Filipe; Koke, Mario Suárez, Diego; Arda Turan, Adrián a Falcao. 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace