Preview: Španělsko - Česká republika

Oslavenec Xavi (© as.com)

Ještě před několika lety by se očekával zajímavý duel s šancemi na obou stranách, dnešní zápas mezi Španělskem a Českou republikou však má všechny předpoklady být jednostrannou záležitostí.

La Roja kráčí za postupem na evropský šampionát 2012 pevným krokem v podobě tří výher a deseti nastřílených gólů, zatímco výběr Michala Bílka zaváhal hned v prvním zápase doma s Litvou. Poté přišly výhry nad Skotskem a Lichtenštejnskem, přesto je Čechům v Granadě, kde se dnes bude hrát, přisuzována role velkého outsidera.

"Hraje první tým skupiny s druhým, což dává dnešnímu zápasu přívlastek klíčový. Skoro se to podobá vyžazovací pohárové části," říká Vicente del Bosque. "Pokud zaváháme, bude to důvod k obavám. Byli bychom pak pod tlakem, čemuž se chceme vyhnout."

Michal Bílek k zápasu uvedl: "Pravdou je, že s remízou bychom byli spokojení. Byl by to pro nás skutečně velmi dobrý výsledek. Pokud má Španělsko den, je téměř nemožné ho zastavit. Jeho poslední zápasy však ukazují, že má také slabiny. My se pokusíme jich využít."

Del Bosque přesune při absenci Carlese Puyola na pozici stopera vedle Piquého Sergia Ramose, pravý kraj obrany tak zbyde na Álvara Arbelou. Na hrotu se představí Fernando Torres, jenž bude ze stran podporován Villou a Iniestou. Zbytek základní sestavy bude tradiční. Jubileum oslaví barcelonský génius Xavi, pro něhož to bude sté představení v národním dresu.

Největšími zbraněmi Čechů jsou rychlost Milana Baroše a myšlenky Tomáše Rosického. Pozornost poutá také Jaroslav Plašil, který má ve Španělsku díky úspěšnému působení v Osasuně velké jméno.

Šestnáctitisícový stadion Los Cármenes bude vyprodaný, po lístcích se jen zaprášilo. Utkání začíná ve 22 hodin, rozhodčím bude Maďar Viktor Kassai.

Pravděpodobné sestavy:

Španělsko; Casillas; Arbeloa, Sergio Ramos, Piqué, Capdevila; Xabi Alonso, Busquets, Xavi; Iniesta, Villa a Torres.

Česká republika: Čech; Pospěch, Sivok, Hubník, M. Kadlec; Hübschmann, Polák, Plašil, Pudil, Rosický a Baroš.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace